Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Bjelin Spačva d.o.o.

Bjelin Spačva d.o.o.
Duga ulica 181
32100 Vinkovci
032/303-066
spacva@bjelin.hr

Spačva d.d. je promijenila vizualni identitet, logotip društva i postala Bjelin Spačva.

Na taj način, započeli smo poslovnu transformaciju, okrenuli se budućnosti uz zadržavanje onog dijela koji odražava dosadašnje uspjehe koji su rezultat predanog rada cjelokupnog kolektiva.

Spačvu d.d. je u lipnju 2021. godine akvizicijom dionica kupila tvrtka Pervanovo sa sjedištem u Dubrovniku, a u vlasništvu švedske tvrtke Pervanovo Invest AB, švedsko-hrvatskog poduzetnika Darka Pervana. Ovom akvizicijom Spačva je postala dio Bjelin grupacije i promijenila ime u Bjelin Spačva d.o.o.

Bjelin Spačvu danas čine 4 tvornice: pilana, tvornica finalnih proizvoda, tvornica furnira te tvornica bioenergenata. Zapošljava više od 800 radnika, čime je jedan od vodećih poslodavaca, kako u Vinkovcima tako i u županiji.

Svoju sirovinu crpimo iz Spačvanskog bazena poznatog po iznimno kvalitetnom hrastu na kojemu temeljimo većinu svoje proizvodnje. Jedinstveni slavonski hrast iz najveće europske cjelovite šume hrasta lužnjaka, sa stogodišnjom prosječnom starošću svakog pojedinog drveta, pridonosi vrhunskoj kvaliteti svih proizvoda.

Vizija nam je kontinuiranim ulaganjem u ekološku proizvodnju, uz konstantan razvoj novih proizvoda, postati tržišni lider drvne industrije u regiji te biti sinonim za izvrsnost proizvoda i kvalitetu usluga. Svoju proizvodnju pokušavamo uskladiti sa potražnjom na tržištu tako da trenutno proizvodimo seljački pod, parket, vrata, furnir, lijepljene ploče, pelet i briket koji su zadnjih nekoliko godina odlično prihvaćeni na domaćem i stranom tržištu.

Brojni certifikati koje tvrtka posjeduje jamstvo su predanosti i iznimne kvalitete što samo potvrđuje činjenicu koliko je Bjelin Spačva posvećena proizvodnji vrhunskih krajnjih proizvoda s naglaskom na zaokružen ekološki proizvodni proces gdje i najmanji dio svakog pojedinog trupca ima svoju svrhu

Naši znakovi...