Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Troslojni montažni dimnjak (TDM)

Troslojni montažni dimnjak (TDM)

PGM proizvodi četiri vrste troslojnih montažnih dimnjaka: TMD, TMI, TMP i OKTO, koji zadovoljavaju sve potrebe sadašnjih ložišta, od klasičnih do turboplinskih aparata. Okrugli presjeci, unutrašnja šamotna cijev i višeslojna konstrukcija osnovne su karakteristike sustava troslojnoga montažnog dimnjaka.
Okrugli presjek omogućuje najpovoljniji protok dimnih plinova uz minimalan presjek odnosno minimalnu površinu, kao i najlakše čišćenje. Unutarnja je šamotna cijev vatrostalna, otporna na kiselinu, ne propušta plinove, otporna na temperaturne promjene i velike je tvrdoće. Višeslojna konstrukcija omogućuje dilataciju u svim smjerovima, toplinsku izolaciju, dugotrajnost i jednostavnu montažu.
TMD dimnjak primjenjiv je kod svih vrsta goriva, za različite vrste i kapacitete peći i kotlova, ali i za otvorena ložišta (kamine). Visina dimnjaka svakog objekta određuje se u odnosu na visinu samog objekta, zatim u odnosu na visinu okolnih objekata te na konfiguraciju okolnog terena, a potrebno je poštovati i meteorološke uvjete. Sama djelotvorna visina jest visinska razlika između peći ili kotla te vrha dimnjaka.

PGM d.o.o.

PGM d.o.o. registriran je 1990. godine, a nastao je iz obrtničke radionice za izradu betonske galanterije vlasnika Ivana Skozrita. Vlastitim razvojem i tehnologijom iste godine društvo počinje proizvoditi troslojne montažne dimnjake. PGM 1995. godine kupuje dio Zagorke Bedekovčina, razvija proizvodnju šamotnih dimovodnih cijevi i postaje jedini proizvođač troslojnih montažerskih dimnjaka u Hrvatskoj koji ima sve elemente proizvodnje u Hrvatskoj. Od 1990. godine PGM radi u sustavu ISO 9001, ulažući i dalje u razvoj novih modernih sustava troslojnih montažnih dimnjaka. Proizvode se četiri vrste dimnjaka, TMD, TMI, TMP i OKTO koji zadovoljavaju sve potrebe sadašnjih ložišta – od klasičnih do turbo...