Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Traminac

Traminac

Traminac Iločkih podruma vodeće je vino među svjetskim tramincima. Tradicionalno se uzgaja na području Iloka jer je njegov položaj idealan za proizvodnju te sorte. Vino dobiveno od takvoga grožđa zlatno je žute boje te intenzivno razvijenoga sortnog mirisa. Punog je harmoničnog i slatkastog okusa kojim dominira aroma meda, a njen intenzitet i trajanje toliko je da pokriva velik postotak alkohola.
Osvajao je sve prestižne svjetske nagrade u Londonu, Parizu, Madridu, Bruxellesu, Düsseldorfu, Izraelu, Veroni, San Franciscu i Kanadi. Kvalitetu su prepoznali i na engleskom dvoru pa su ga, zbog njegove izvrsnosti, uvrstili u arhivu engleskog dvora, a služen je i na svečanosti krunidbe i dijamantnoj obljetnici kraljice Elizabete II.

Iločki podrumi d.d.

Iločki podrumi d.d. tvrtka su s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji vina. Zahvaljujući jedinstvenim pedoklimatskim uvjetima, tradiciji u proizvodnji koja seže od rimskih vremena i vrsnim enolozima, Iločki podrumi proizvode izvrsna vina koja prepoznaju potrošači, ali i struka. Proizvodnja i dio starih podruma koji su građeni u 15. i 18. stoljeću imaju ukupni kapacitet od 8.000.000 litara. Zahvaljujući najboljim položajima u ovom dijelu Europe i tradiciji proizvodnje, tijekom povijesti bili su poznati po kvaliteti proizvedenih vina. Uz nagrade na svim prestižnim svjetskim natjecanjima – Londonu, Parizu, Madridu, Bruxellesu, Düsseldorfu, Izraelu, Veroni, San Franciscu i Kanadi, vinski su stručnjaci Iločke podrume, kao...