Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Tradicijski ženski haljetak

Tradicijski ženski haljetak

Inspirirana bogatstvom etnografskih elemenata iz naše kulturne baštine i tradicije, posebno nadahnuta ljepotom i elegantnošću tradicionalne ženske građanske nošnje jadranskog tipa, oslanjam se na modu prethodnih vremena pojedinih nošnji koje karakterizira bogatstvo oblika, koloristički sklad i dekorativna profinjenost. Sličan haljetak (sako) oblikom i bojom imali su u svojoj nošnji Split, Pag, Dubrovačko Primorje, Konavle, Krk.
Zbog očuvanja našeg nacionalnog identiteta, ponukana uspjehom tradicionalnog muškog odijela iz obiteljskog obrta ,,Gena” i potrebe u našem podneblju (narodu) za lijepim odijevanjem i prenošenjem tradicije koja je već stoljećima prisutna, stvoren je haljetak-sako kao dio odijela. Njegova je ljepota u apsolutnoj jednostavnosti u čistoj ležernoj liniji kroja, dodani su sitni detalji koji oplemenjuju cijelinu i daju osobni pečat jednostavnog, elegantnog i lijepog odijevanja, s punom slobodom unošenja osobnosti a time i stila.
Osnovne linije ženskog sakoa iz narodne nošnje sam modernizirala i oplemenila sa ručno vezenim svilenim “alamarima” (vezicama) i filigranskim srebrnim gumbima (botunima). Isključivo ručne izvedbe, visoke kvalitete, s najvišom zanatskom vještinom u čijem je dizajnu prisutan spoj tradicije i visoke mode.

Genin d.o.o.

Genin d.o.o. nastaje slijedeći obiteljsku tradiciju, ljubavi prema dizajnu, estetici i oblikovanju odjevnih predmeta. Nakon dvadeset i tri godine iskustva u obiteljskom obrtu ,,Gena”, stvorila se potreba za novim proizvodima prepoznatljivog stila u kulturi ženskog odijevanja s elementima hrvatske etno-baštine, iz kojeg proizlazi specifičan proizvodni program. Genin se specijalizirao u izradi ženskih odijela, košulja i kaputa vrhunske zanatske izrade sa materijalima vrhunske kvalitete, modernih linija u kojima je prepoznatljiv romantički trag prošlosti i duh suvremenosti.