Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Pšenično brašno Farina

Pšenično brašno Farina

Pšenično brašno Farina nezaobilazni je dio asortimana svih trgovačkih lanaca i jedan od osnovnih artikala mnogih hrvatskih domaćica. Proizvodi se od najkvalitetnijih hrvatskih sorti pšenice u novoj tvornici opremljenoj najsuvremenijom mlinarskom tehnologijom koja omogućuje proizvodnju proizvoda vrhunske kvalitete te proizvodnju raznih vrsta pšeničnog brašna.
Pšenično bijelo brašno T-400 i T-550 proizvodi se u pakiranjima od 1, 2, i 5 kg te je dio mnogih recepata za domaći kruh, kolače, palačinke i tjestenine. U mlinu se proizvode i brašna razne namjene – za dizana tijesta, kolače i pizzu u pakiranju od 1 kg.
Tvrtka Granolio d.o.o. u svome mlinu pod robnom markom Farina u pakiranjima od 1 kg plasira na tržište širok asortiman raznovrsnoga tamnoga pšeničnog brašna koje je jedan od nosioca zdrave prehrane. To se posebno odnosi na integralno pšenično brašno cijelog zrna, ali i na crna brašna T-1100 i T-1600. U ovu grupu proizvoda možemo svrstati i polubijelo pšenično brašno T-850. Od svih tih proizvoda sve više i više hrvatskih domaćica proizvodi ukusni crni i integralni domaći kruh, domaće tamne i integralne tjestenine, njoke i ostale delicije od brašna. U pakiranju od 1 kg proizvodi se i pšenični gris za pripremu ukusnog i zdravog obroka za djecu i odrasle.

Granolio d.d.

Granolio d.d. osnovan je u prosincu 1996. godine sa sjedištem u Zagrebu. Osnovna je djelatnost tvrtke bila trgovina žitaricama, uljaricama, mesom i živom stokom te komponentama za stočnu hranu. Poslovanje se 2001. godine širi i na proizvodnju te se proizvodna djelatnost danas obavlja u nekoliko različitih prehrambenih i prerađivačkih industrija. U mlinarskoj industriji s više od 100.000 Mt samljevene pšenice godišnje ima vodeću poziciju u Hrvatskoj, s udjelom većim od 20 posto, a u svojim silosnim kapacitetima može uskladištiti više od 90.000 Mt žitarica i uljarica. Proizvodnju i otkup poljoprivrednih proizvoda sa svojim kooperantima organizira na više od 45.000 ha....