Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Pšenično brašno Farina

Pšenično brašno Farina

Pšenično brašno Farina nezaobilazni je dio asortimana svih trgovačkih lanaca i jedan od osnovnih artikala mnogih hrvatskih domaćica. Proizvodi se od najkvalitetnijih hrvatskih sorti pšenice u novoj tvornici, opremljenoj najsuvremenijom mlinarskom tehnologijom koja omogućuje proizvodnju proizvoda vrhunske kvalitete te proizvodnju raznih vrsta pšeničnog brašna.
Pšenično bijelo brašno T-400 i T-550 proizvodi se u pakiranjima od 1, 2, i 5 kg te je sastavni dio mnogih recepata za domaći kruh, kolače, palačinke i tjestenine. U mlinu se proizvode i razna namjenska brašna za dizana tijesta, kolače i pizzu u pakiranju od 1 kg.

Tvrtka Granolio d.o.o. u svome mlinu pod robnom markom Farina u pakiranjima od 1 kg plasira na tržište širok asortiman raznovrsnoga tamnoga pšeničnog brašna koje je jedan od nosioca zdrave prehrane. To se posebno odnosi na integralno pšenično brašno cijelog zrna, ali i na crna brašna T-1100 i T-1600. U ovu grupu proizvoda možemo svrstati i polubijelo pšenično brašno T-850. Od svih tih proizvoda sve više i više hrvatskih domaćica proizvodi ukusni crni i integralni domaći kruh, domaće tamne i integralne tjestenine, njoke i ostale delicije od brašna. U pakiranju od 1 kg proizvodi se i pšenični gris za pripremu ukusnog i zdravog obroka za djecu i odrasle.

Granolio d.d.

Granolio d.o.o. osnovan je u prosincu 1996. godine sa sjedištem u Zagrebu. Poslovanje tvrtke u početku se zasnivalo na trgovini žitaricama, mlinskim proizvodima, mesom i živom stokom, komponentama za stočnu hranu te jestivim i biljnim uljima. Od 1997. do 2001. tvrtka bilježi konstantan rast prometa, zaposlenosti i dobiti. U travnju 2001. godine, kupnjom mlina i silosa u Gornjem Dragancu (kraj Čazme), Granolio d.o.o. ulazi u novu fazu razvoja, a to je preorijentacija s uglavnom trgovačke djelatnosti na proizvodnu. U mlinu Farini značajno povećava proizvodne kapacitete, te se kvalitetnim pristupom tržištu nameće kao značajan faktor. Granolio d.o.o. 2003. godine kupuje mlin...