Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Poštanske usluge

Poštanske usluge

Hrvatska pošta je tvrtka koja i privatnim i poslovnim korisnicima nudi širok spektar usluga. Osim temeljnog poslovanja, kojeg čini pružanje raznovrsnih poštanskih i financijskih usluga, Hrvatska pošta sve se više okreće razvoju inovativnih usluga i otvaranju novih tržišnih segmenata.
Tu se prije svega misli na razvoj segmenta digitalnih usluga primjerice, ePošte i mPošte, svoje internetske trgovine Žuti klik ili usluga u suradnji s državnim i javnim institucijama. S druge strane, u skladu s trendovima na tržištu Hrvatska pošta razvija logističke usluge u čemu veliku ulogu ima Novi sortirni centar.

HP – Hrvatska pošta d.d.

Hrvatska pošta najveći je davatelj poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj i jedini davatelj univerzalne usluge prema odredbama Zakona o poštanskim uslugama. Široka ponuda poštanskih, financijskih, maloprodajnih, osigurateljskih, digitalnih i ostalih usluga koje Hrvatska pošta svakodnevno pruža i privatnim i poslovnim korisnicima dostupna je na cijelom teritoriju države. Hrvatska pošta ujedno je i tvrtka s najvećim udjelom na tržištu poštanskih usluga u našoj zemlji, te pokriva više od 80 posto tržišta. https://obrasci.posta.hr/kontakt