Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Plavac mali

Plavac mali

Plavac mali Janjina 1/1 – 12,5 % vol.alk. kvalitetno vino, kupaža 50 % janjinskih strana (brda) i 50 % polja. Vino ugdnih tanina te prepoznatljivog karaktera Plavca malog.

Plavac mali Janjina 0,75. – kvalitetno crno suho vino, mekan i harmoničan Plavac, pravilan omjer vina iz Janjinskih strana(brda) 80%, i položaja u polju 20 %. Alkoholi variraju ovisno o godini od 12,5 % do 13% alk.

Plavac mali Pelješac 0,75 – crno suho vino, kupaža pet različitih položaja u Općini Janjina. Vino stvarano za restorane radi svojeg ugodno laganog alkohola te ugodne svježine. Kupaža / blend pet različitih položaja od kojih su neki s vrhova brda (strana), kombinacije crvene i bijele zemlje, vinograda iz polja koji daju vinu mineralnost i svježinu koja Plavcu nekad nedostaje te vrhunskih pozicija koje se nalaze na liticama uz more na južnoj strani Pelješca koji daju vino senzaciju suhog kandiranog voća. Nakon što se pronašao pravi omjer za ovaj tip vina, određeni dio vina najčešće 50 % odlazi u barrique bačve od američkog hrasta na odležavanje.

Plavac mali Dranče 0,75- crno suho vino, 14-15 % vol. alkohola. Grožđe isključivo s južnih padina poluotoka Pelješca, na liticama uz more. Odležavano u američkom barriqueu 2 godine. Tipičan Plavac mali s južnjačkim temperamentom.

Desertno vino Plavac mali Janjina 0,5 2015. – slatko vino koje se proizvodi od prebranog grožđa koje se suši na krovu vinarije. Nakon 20 -ak dana sušenja od 1000 kg grožđa dobije se oko 200 litara desertnog vina s alkoholom od 15.5 vol. % i oko 60 g/l neprovrelog šećera. Ovo vino odlikuje senzacija suhog kandiranog voća, naručito smokve.

Pelješki vrhovi poljoprivredna zadruga Janjina

Pelješki vrhovi poljoprivredna zadruga Janjina osnovana je 1902. godine, kao seoska blagajna za štednju i zajmove. Od osnutka pa do sada radi u kontinuitetu i broji više od 152 zadrugara. Zadruga se nalazi u Općini Janjina, centralnom dijelu poluotoka Pelješca. Osim vinarije kao glavne djelatnosti, posjeduje uljaru i kavanu u Janjini. Na Draču se vinarija nalazi neposredno uz more gdje se u prošlom stoljeću koristila starim mulom za punjenje vina u brodove. Degustacijska sala se nalazi u cisterni od 210 000 lit vina gdje se do nedavno držalo vino. Danas ona služi za čuvanje vina u barrique bačvama. Nudimo mogućnost...