Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Plavac mali

Plavac mali

Plavac mali Janjina je naš brend još od 1997. godine gdje među prvima nagalašavamo sortnost (Plavac mali) naših

Kvalitetno vino, 12.5 vol % – 13.5 vol. % alkohola, crno suho vino, mekan i harmoničan Plavac, pravilan omjer vina iz Janjinskih strana (brda) i položaja u polju

Plavac mali Pelješac / Plavac mali Pelješac

Vrhunsko vino, 12.5 vol % – 14.5 vol. % alkohola, crno suho vino, kupaža pet različitih položaja u neposrednoj blizini Janjine, složeno u određenom postotku gdje je dio odležavao u barrique bačvama. Moderni iskorak Plavca malog.

Plavac mali Dranče

Vrhunsko vino “velikog mora,” 14.5 vol % – 16.0 vol. % alkohola, suho čak nekad i polusuho vino, južne padine poluotoka Pelješca, točnije položaja Dranče.

Revitalizirane položaje naših zadrugara, krasi škrta zemlja i trostruka insolacija (sunce, odsjaj mora i kamena). Prinosi grožđa u tim položajima znaju biti do 500 g po trsu.

Prošek Plavac mali  / Prošek Plavac mali

Desertno slatko vino 15 % alk. i oko 128 g/l neprovrelog šećera. Pravi Prošek (po Janjinski pečeno vino) radi se od prosušenog grožđa Plavac mali, koji se na vrelom suncu i odsjaju mora suši na krovu naše vinarije i do 40 dana.

Jedan od aduta Zadruge Pelješki vrhovi već nekoliko godina.

 

Pelješki vrhovi poljoprivredna zadruga Janjina

Pelješki vrhovi poljoprivredna zadruga Janjina osnovana je 1902. godine, kao seoska blagajna za štednju i zajmove. Od osnutka pa do sada radi u kontinuitetu i broji više od 152 zadrugara. Zadruga se nalazi u Općini Janjina, centralnom dijelu poluotoka Pelješca. Osim vinarije kao glavne djelatnosti, posjeduje uljaru i kavanu u Janjini. Na Draču se vinarija nalazi neposredno uz more gdje se u prošlom stoljeću koristila starim mulom za punjenje vina u brodove. Degustacijska sala se nalazi u cisterni od 210 000 lit vina gdje se do nedavno držalo vino. Danas ona služi za čuvanje vina u barrique bačvama. Nudimo mogućnost...