Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Plavac mali

Plavac mali

Plavac mali Janjina je naš brend još od 1997. godine gdje među prvima nagalašavamo sortnost (Plavac mali) naših

Kvalitetno vino, 12.5 vol % – 13.5 vol. % alkohola, crno suho vino, mekan i harmoničan Plavac, pravilan omjer vina iz Janjinskih strana (brda) i položaja u polju

Plavac mali Pelješac / Plavac mali Pelješac

Vrhunsko vino, 12.5 vol % – 14.5 vol. % alkohola, crno suho vino, kupaža pet različitih položaja u neposrednoj blizini Janjine, složeno u određenom postotku gdje je dio odležavao u barrique bačvama. Moderni iskorak Plavca malog.

Plavac mali Dranče

Vrhunsko vino “velikog mora,” 14.5 vol % – 16.0 vol. % alkohola, suho čak nekad i polusuho vino, južne padine poluotoka Pelješca, točnije položaja Dranče.

Revitalizirane položaje naših zadrugara, krasi škrta zemlja i trostruka insolacija (sunce, odsjaj mora i kamena). Prinosi grožđa u tim položajima znaju biti do 500 g po trsu.

Prošek Plavac mali  / Prošek Plavac mali

Desertno slatko vino 15 % alk. i oko 128 g/l neprovrelog šećera. Pravi Prošek (po Janjinski pečeno vino) radi se od prosušenog grožđa Plavac mali, koji se na vrelom suncu i odsjaju mora suši na krovu naše vinarije i do 40 dana.

Jedan od aduta Zadruge Pelješki vrhovi već nekoliko godina.

 

Pelješki vrhovi poljoprivredna zadruga Janjina

Pelješki vrhovi poljoprivredna zadruga Janjina osnovana je 1902. godine, kao seoska blagajna za štednju i zajmove. Od osnutka pa do sada radi u kontinuitetu i broji više od 152 zadrugara. Zadruga se nalazi u Općini Janjina, centralnom dijelu poluotoka Pelješca. Osim vinarije kao glavne djelatnosti, posjeduje uljaru i kavanu u Janjini. Na Draču se vinarija nalazi neposredno uz more gdje se u prošlom stoljeću koristila starim mulom za punjenje vina u brodove. Degustacijska sala se nalazi u cisterni od 210 000 lit vina gdje se do nedavno držalo vino. Danas ona služi za čuvanje vina u barrique bačvama. Nudimo mogućnost...