Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

NEXE Crijep – Cezar, Oktavijan, Glinex, Mediteran, Dioklecijan

NEXE Crijep – Cezar, Oktavijan, Glinex, Mediteran, Dioklecijan

OKTAVIJAN I CEZAR
Oktavijan i Cezar su Nexe crjepovi velikog formata koji svojom kvalitetom, bojom i dizajnom predstavljaju jedinstvenu kombinaciju za krov. Crijep se peče pojedinačno, što omogućuje proizvodnju crijepa vrhunske kvalitete s glatkim površinama i savršenom geometrijom. Glavna je odlika crijepa njegova veličina (10 kom/m2), što značajno utječe na utrošak materijala i brzinu gradnje te bolju ekonomsku isplativost.
Beskontaktni postupak pečenja omogućuje najkvalitetniju i najmoderniju proizvodnju bojanog crijepa, koji ima jedinstvenu glatku površinu s povećanom otpornošću na udarce i habanje. Uz standardnu ponudu boja natur, crvene i crne, postoji mogućnost odabira boje crijepa po narudžbi,.

Tehničke karakteristike:

OKTAVIJAN CEZAR
Prosječna masa crijepa 4,0 kg 4,0 kg
Utrošak crijepa po m2 krova 10 kom 10 kom
Pokrivne dimenzije 400×250 mm 410×250 mm

 

GLINEX KONTINENTAL I GLINEX RUSTIK
Glinex kontinental i Glinex rustik su Nexe crjepovi iznimne kvalitete, kontinentalni tipovi, dvostruko utoreni, s rupom za čavao. To su glineni crjepovi prosječne mase 3,1 kg s utroškom od oko 13 komada na 1 m2 krova, čime se bitno smanjuje broj potrebnih crjepova. Glinex omogućuje toleranciju pri postavljanju, a preporučeni nagib krova je 30 stupnjeva.

Tehničke karakteristike:

GLINEX KONTINENTAL GLINEX RUSTIK
Prosječna masa crijepa 3,1 kg 3,1 kg
Utrošak crijepa po m2 krova 13 kom 13 kom
Pokrivne dimenzije 370×215 mm 370×215 mm

 

MEDITERAN
Nexe crijep Mediteran idealno je rješenje za krovove u priobalju te one izložene učestalim i jakim vjetrovima. Mediteran je dizajniran tako da sa svojim visokim valom i izvrsnim brtvenim svojstvima (sustav dvostruke brtve) smanji opterećenje od udara vjetra te samim time poveća sigurnost konstrukcije. Na svakom je crijepu rupa za čavao koja omogućuje sigurno pričvršćivanje na krovnu letvu. Vodonepropusnost je zajamčena i na iznimno malim nagibima krovne konstrukcije. Mediteran se isporučuje u natur boji.

Tehničke karakteristike:

MEDITERAN
Prosječna masa crijepa 3,6 kg
Utrošak crijepa po m2 krova 13,2 kom
Pokrivne dimenzije 360×210 mm

 

DIOKLECIJAN
Dioklecijan je crijep velikog formata koji svojom kvalitetom, bojom i dizajnom predstavlja jedinstvenu kombinaciju za krov. Posebno ga odlikuje mogućnost raznolike primjene. Crijep je namijenjen i za kontinentalna i za mediteranska područja. Karakteristike ovog crijepa su vrhunska brtvena svojstva (sustav dvostruke brtve) čime se povećava sigurnost i raznolikost primjene. Utroškom od svega 11 kom/m² predstavlja idealno rješenje jer ubrzava gradnju i u konačnici predstavlja dobru ekonomsku isplativost. Crijep je dodatno zaštićen engobom, a u ponudi su tri standardne boje – natur, crvena i crna. Jamstvo na crijep je 30 godina.

Dilj d.o.o.

Dilj industrija građevinskog materijala d.o.o. Vinkovci osnovana je davne 1922. godine, a bavi se proizvodnjom crijepa. Od 2001. godine Dilj posluje u sastavu Nexe Grupe iz Našica. To je tvrtka tradicije i kontinuiteta, orijentirana na kupca s obzirom na kvalitetu i cijenu svojih proizvoda. Uz brojna međunarodna priznanja za kvalitetu, Dilj ima uveden i sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008. Potkraj 2009. godine tvrtka Dilj d.o.o. Vinkovci otvorila je novu tvornicu crijepa Slavonku. Tim ulaganjem vrijednim gotovo 200 milijuna kuna kapacitet proizvodnje povećan je sa dotadašnjih 45 za dodatnih 13 milijuna komada crijepa u tri različita modela i 700.000...