Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Jamnica gazirana prirodna mineralna voda

Jamnica gazirana prirodna mineralna voda

Jamnica je besprijekorno čisto i prirodno osvježavajuće piće pogodno za svakodnevnu upotrebu kod najšire populacije. Osobito je omiljena u gastronomiji i ugostiteljstvu s kojim se, zbog svoga blagotvornog učinka na probavni sustav, prirodno povezivala od samih početaka.
Prve boce Jamnice napunjene su 1828. godine. Jamnica se u to doba distribuirala isključivo u ljekarnama gdje su je ljekarnici preporučivali kao ljekovitu vodu u prevenciji bolesti probavnog i dišnog sustava, bubrega, jetre, mokraćnog i žučnog mjehura te slezene.
Valja istaknuti da je Jamničin sve cijelo to vrijeme ostao nepromijenjen što potvrđuje i usporedba rezultata prvih kemijskih analiza, obavljenih još prije gotovo 180 godina, s današnjim analizama. Ovi su podaci neosporivi dokazi o kvaliteti 500 metara dubokih podzemnih ležišta i čistoći ove jedinstvene, zdrave vode.

Jamnica plus d.o.o.

Tvrtka Jamnica ima dugogodišnju tradiciju punjenja mineralne vode. Prve boce gazirane prirodne mineralne vode Jamnice napunjene su 1828. godine kada je počela komercijalna proizvodnja Jamničke kiselice. Iako su ovu jedinstvenu mineralnu vodu poznavali još Kelti tisuću godina prije Krista, tek je zahvaljujući carici Mariji Tereziji 1772. godine obavljena prva kemijska analiza, nakon čega je Jamnica uvrštena u registar mineralnih voda bečkoga dvora. Znatnim ulaganjima u izgradnju i modernizaciju punionice stvorena je nova strategija razvoja tvrtke koja prati svjetske standarde zaštite okoliša. Proizvodnim kapacitetima i organizacijom distribucije, Jamnica se danas svrstava uz bok najmodernijim europskim punionicama i može odgovoriti na sve...