Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Hladno prešano suncokretovo ulje – Sunce Vinkovaca

Hladno prešano suncokretovo ulje – Sunce Vinkovaca

Suncokret koji prerađujemo u našim pogonima odnjegovan je na slavonskom polju i s ponosom proizveden u žitnom srcu Hrvatske te sva sirovina dolazi od jednog proizvođača s tradicijom dugom više desetljeća.

Tehnologija hladnog prešanja sjemenki suncokreta u Tvornici ulja Vinkovci d.o.o. oslanja se na dva osnovna principa, principu Europske unije nazvanom od farme do stola i svjetski prihvaćenom principu održivog razvoja.

Navedena tehnologija zahtjeva punu integraciju svih čimbenika proizvodnje, počevši od obrade zemljišta, proizvodnje sirovine, procesa prerade, isporuke proizvoda sa ciljem da se zadovolje želje sve zahtjevnijih kupaca i maksimalno očuva prirodni potencijal sirovine, što je uz napore djelatnika Tvornice ulja Vinkovci d.o.o. uspješno i primijenjeno – rezultat tih napora je Hladno prešano suncokretovo ulje – Sunce Vinkovaca.

Zahvaljujući vrsti sirovine, načinu izdvajanja i nekorištenju postupka rafiniranja u ulju su sačuvani vrlo bitni konstitutivni elementi, te se jestiva nerafinirana ulja razlikuju od rafiniranih u sljedećem: izgled, boja, miris i ukus, kemijski sastav, nutritivna vrijednost i održivost. Ukratko, postupak hladnog prešanja sjemenki suncokreta osigurava da svi prirodni visokovrijedni sastojci sjemenki suncokreta ostanu sačuvani u ulju, bez postupka rafiniranja, bez toplinske obrade, bez dodataka i razrjeđivanja – 100% prirodno.

Hladno prešano suncokretovo ulje Sunce Vinkovaca, koristi se u svakodnevnoj kulinarskoj obradi hrane: kuhanje, pirjanje, pečenje, priprema salata, umaka, namaza i slično, pri čemu je Sunce Vinkovaca očuvanih svih nutritivnih sastojaka i vitamina, zdravo i bogato vitaminom E te nezasićenim masnim kiselinama.

 

Tvornica ulja Vinkovci d.o.o.

Tvornica ulja Vinkovci d.o.o. smještena u Vinkovcima, Slavoniji, Vukovarsko – srijemskoj županiji, okružena plodnim tlom, u samom žitnom srcu Hrvatske. Suncokret koji prerađujemo u našim pogonima odnjegovan je na slavonskom polju i s ponosom proizveden u žitnom srcu Hrvatske te sva sirovina dolazi od jednog proizvođača s tradicijom dugom više desetljeća.