Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Gris

Gris

Franck Gris, instantizirana pšenična krupica

Pšenična zrna s hrvatskih polja čiste se i melju u pšeničnu krupicu koja se zatim otprema u Franck gdje se vrši proces instantizacije krupice. Riječ je o tehnološkom procesu u proizvodnji gdje se pšenična krupica tretira vodenom parom, što omogućava kraće vrijeme pripreme Franck grisa za samo 2-3 minute.

Franck gris koristi se u različitim jelima, od finog doručka ili žličnjaka za juhu do slasnih deserata, a neodoljivi okus i miris pripremljenog grisa, uz dodatak malo šećera i kakaa, vraća nas u djetinjstvo

Franck d.d.

Franck d.d. Zagreb važan je proizvođač specijaliziranih prehrambenih proizvoda u ovom dijelu Europe. Utemeljen je 1892. u Zagrebu kao dio multinacionalne kompanije Heinrich Franck Söhne. U stogodišnjem postojanju, unatoč promjenjivoj političkoj karti svijeta, Franck d.d. Zagreb sačuvao je ime, a dioničarsko društvo postao je 1992. godine. Franckove su kave mješavine najboljih vrsta sirove kave, a osim njih, proizvodi i više od 30 vrsta različitih okusa čajeva vrhunske kvalitete, napitke od cikorije i žitarica, začine, dodatke jelima te sastojke za kolače. Franckovi su proizvodi poznati širom Hrvatske, Europe i Amerike.

Ostali proizvodi