Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Eko američka borovnica

Eko američka borovnica

Nasad se sastoji od 3 ha američke borovnice, 28 sorti raspoređenih prema vremenu sazrijevanja, kako  bi se zadovoljila potražnja u širem  vremenskom periodu.

Naše svježe borovnice su proizvod I. klase, proizveden u ekološkim uvjetima bez upotrebe bilo kojeg  kemijskog sredstva.

Redovita vizualna kontrola proizvoda i svježina drži nas među najboljima na tržištu, te zbog odnosa u kojem poznamo skoro svakog kupca imenom i prezimenom, proizvod ima svoj feedback, s kojim smo jako zadovoljni.

Borovnice se beru ujutro prije jakog Sunca i nakon što se povuče rosa, tj. samo dva sata ujutro i popodne od 17 do 20 sati. Ne smiju biti vlažne nego suhe kad se beru, kako ne bi kondenzirale pri slaganju u rashladnu komoru. Beru se direktno u ambalažu koja se isporučuje kupcu.

Kontrolira se vizualno bez trešnje i pretakanja, kako se ne bi oštetila ovojnica od voska-koja štiti borovnicu.

OPG ELIZABETA PEZO PALISKA

OPG Elizabeta Pezo Paliska osnovan je 2012 godine s vizijom ulaganja u višegodišnje nasade američke borovnice te američke i europske brusnice. Plantaža bobičastog voća Tete Bete nalazi se u selu Majske poljane udaljenom 2 km od grada Gline. Od ostalog bobičastog voća uzgajamo maline, kupine, crni ribiz, aroniju, te brusnice. Nositelji OPG-a su Davor Paliska, dipl.ing. strojarstva te supruga Elizabeta Pezo Paliska, dipl.ing. graditeljstva i dipl.ing. geotehnike. Nasad američkih borovnica zahtjeva sustavno ulaganje i brigu oko nasada da bi tek nakon 7 godine života biljke počele donositi potpun urod. Posjedujemo znakove kvalitete: - Hrvatska kvaliteta, HGK - HR-EKO-007 ekološki certifikat, Bio...