Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Domaći kruh (kruh, baguette, pogača)

Domaći kruh (kruh, baguette, pogača)

Linija proizvoda “Domaći kruh” sastoji se od domaćeg kruha, domaćeg baguette-a i domaće pogače te predstavlja potpuno prirodne kruhove pripremljene po autorskom receptu Pekarnice Župa bez aditiva i uz tradicionalnu metodu proizvodnje u minimalnom trajanju od 20 sati. Posebnost ovog kruha, osim u drugačijem načinu obrade tijesta, u tome što se tijekom 20h duge fermentacije, odnosno dozrijevanja tijesta, omogućuje prirodnim kvascima koji žive svugdje oko nas da oplemene tijesto svojom prirodnim aromama unikatnima za specifično područje u kojem se nalaze. Osim što je kruhu na prirodan način produljen rok trajanja čak do sedam dana, poboljšana mu je tekstura i prozračnost, smanjena mrvljivost i produljena svježina, a kruh u svom prirodnom procesu starenja ne gubi, već naprotiv, dobiva na aromi. Pekarnica Župa domaći kruh nudi u tri različita oblika uz korištenje istih prirodnih sastojaka, ali s različitim načinom obrade tijesta. Tako kruh iz kalupa ima zbijenu, ali mekanu teksturu dok pogača i baguette imaju šupljikavu i prozračnu sredinu te rustikalni izgled kore.

Pekarnica Župa

Pekarnica Župa osnovana je 1998. u Župi dubrovačkoj kao obiteljski obrt s tradicionalnim načinom proizvodnje kruha kojeg je zadržao do današnjeg dana. Pekarsko umijeće u obitelji Pecolaj prenosi se s koljena na koljeno, a izradi svakog kruha, peciva i bilo kojeg drugog pekarskog proizvoda pristupa se s puno pažnje uz poznavanje svakog od pomno odabranih sastojaka. Nit vodilja ove pekarnice su svježina i kvaliteta uz korištenje tradicionalnih recepata kakve su koristili i naši stari, a svi pekarski proizvodi se ručno izrađuju i peku tijekom cijelog dana kako bi kupcima uvijek mogli ponuditi proizvode najviše moguće kvalitete.