Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Bezglutenski kruh “Moje malo zlato”

Bezglutenski kruh “Moje malo zlato”

SJEME – kruh bez glutena, s 40% sjemenki buće, suncokreta i lana
SJEME se odlikuje čvrstom konzistencijom, to je tamni kruh bogat sjemenkama uljarica koje sadrže visokovrijedne proteine, nezasićene masne kiseline i vitamine koji imaju blagotvorno djelovanje na cijeli organizam. Nutricionisti preporučuju upravo te nezasićene masne kiseline u svakodnevnoj prehrani, zbog njihove uloge u zdravlju srca i mozga.

VITAL – kruh bez glutena, s 14 % sjemenki lana i suncokreta
VITAL karakterizira mješavina okusa kukuruza sa sjemenkama suncokreta i lana. Obje vrste sjemenki izrazito povoljno utječu na krvožilni sustav jer imaju velik antioksidativni i antiupalni potencijal. Bogate su mineralima poput mangana, kalcija, bakra, magnezija i fosfora, a najzastupljeniji vitamini su B1 (lan) i E (suncokret). Kod lana se ističe udjel i sastav omega-3 masnih kiselina, za koje su istraživanja potvrdila iznimnu stabilnost na visokim temperaturama (150 °C) i do nekoliko sati, pa je pogodan za konzumaciju u kruhu bez gubitka na hranjivoj vrijednosti.

CHIA i KVINOJA – kruh bez glutena, s chia i kvinoja sjemenkama
CHIA I KVINOJA je rahli kruh bogat chia i kvinoja sjemenkama. Obje vrste sjemenki smatraju se super hranom i povoljno djeluju na zdravlje organizma. Osobitost kvinoje leži u visokom udjelu i kvaliteti proteina, koji obuhvaćaju sve esencijalne aminokiseline. Kvinoja sadrži oko 5 posto masti, ne sadrži kolesterol i u potpunosti je bezglutenska namirnica. Chia je značajan izvor omega-3 masnih kiselina, bogata je prehrambenim vlaknima neophodnih za pravilnu prehranu, proteinima, aminokiselinama, antioksidansima te sadrži čitav spektar mikronutrijenata.

BIJELI – kruh bez glutena, bez sjemenki.
BIJELI kruh je razvijen s ciljem da i ljubitelji bijeloga kruha uživaju u bezglutenskim zalogajima. Bogat dijetalnim vlaknima, kvalitetna je nadopuna svakom obroku, i doprinosi zdravlju vašeg organizma. Dobrobiti dijetalnih vlakana najviše se vezuju za probavni sustav, al poznate su i druge zdravstvene koristi kao što je smanjenje rizika od dijabetesa i bolesti srca. Osobito je pogodan za pripremu toplih hrskavih sendviča.

KUKURUZNI miješani – kruh bez glutena
Kukuruz je žitarica koja ne sadrži gluten i kao takva idealna za proizvodnju bezglutenskog kruha. Rahli kruh bogate žute boje, naglašene dodatkom kurkume i suncokreta, jamči puninu okusa i doživljaj domaćeg kruha. Dodatna beneficija kukuruznog kruha je što potiče probavu, utječe na bolesti poput anemije, bronhitisa i dijabetesa te je izvor vitamina kao što su B6 i K, što pridonosi cjelokupnom zdravlju organizma.

Razvojne strategije d.o.o.

Tvrtka Razvojne strategije d.o.o. pod brendom MOJE MALO ZLATO proizvodi svježe i smrznute pekarske proizvode bez glutena dostupne u čitavoj Hrvatskoj. Prvi su proizvođači pekarskih proizvoda u Hrvatskoj nositelji standarda AOECS – Europske asocijacije društva za celijakiju što omogućuje da svoje proizvode obilježe s prepoznatljivim znakom prekriženog klasa pšenice. Certifikat AOECS je potvrda visoke razine kvalitete proizvoda MOJE MALO ZLATO koji zadovoljavaju najviše standarde proizvodnje bezglutenskih proizvoda. Trenutno u ponudi imaju 4 linije proizvoda namijenjene potrošačima koji žele obogatiti svoju prehranu i kušati nove kreacije s ne tako uobičajenim kombinacijama brašna. MOJE MALO ZLATO ima za cilj postati prepoznatljiv proizvođač...