Bezglutenski kruh “Moje malo zlato”
SJEME – kruh bez glutena, s 40% sjemenki buće, suncokreta i lana
SJEME se odlikuje čvrstom konzistencijom, to je tamni kruh bogat sjemenkama uljarica koje sadrže visokovrijedne proteine, nezasićene masne kiseline i vitamine koji imaju blagotvorno djelovanje na cijeli organizam. Nutricionisti preporučuju upravo te nezasićene masne kiseline u svakodnevnoj prehrani, zbog njihove uloge u zdravlju srca i mozga.
VITAL – kruh bez glutena, s 14 % sjemenki lana i suncokreta
VITAL karakterizira mješavina okusa kukuruza sa sjemenkama suncokreta i lana. Obje vrste sjemenki izrazito povoljno utječu na krvožilni sustav jer imaju velik antioksidativni i antiupalni potencijal. Bogate su mineralima poput mangana, kalcija, bakra, magnezija i fosfora, a najzastupljeniji vitamini su B1 (lan) i E (suncokret). Kod lana se ističe udjel i sastav omega-3 masnih kiselina, za koje su istraživanja potvrdila iznimnu stabilnost na visokim temperaturama (150 °C) i do nekoliko sati, pa je pogodan za konzumaciju u kruhu bez gubitka na hranjivoj vrijednosti.
CHIA i KVINOJA – kruh bez glutena, s chia i kvinoja sjemenkama
CHIA I KVINOJA je rahli kruh bogat chia i kvinoja sjemenkama. Obje vrste sjemenki smatraju se super hranom i povoljno djeluju na zdravlje organizma. Osobitost kvinoje leži u visokom udjelu i kvaliteti proteina, koji obuhvaćaju sve esencijalne aminokiseline. Kvinoja sadrži oko 5 posto masti, ne sadrži kolesterol i u potpunosti je bezglutenska namirnica. Chia je značajan izvor omega-3 masnih kiselina, bogata je prehrambenim vlaknima neophodnih za pravilnu prehranu, proteinima, aminokiselinama, antioksidansima te sadrži čitav spektar mikronutrijenata.
BIJELI – kruh bez glutena, bez sjemenki.
BIJELI kruh je razvijen s ciljem da i ljubitelji bijeloga kruha uživaju u bezglutenskim zalogajima. Bogat dijetalnim vlaknima, kvalitetna je nadopuna svakom obroku, i doprinosi zdravlju vašeg organizma. Dobrobiti dijetalnih vlakana najviše se vezuju za probavni sustav, al poznate su i druge zdravstvene koristi kao što je smanjenje rizika od dijabetesa i bolesti srca. Osobito je pogodan za pripremu toplih hrskavih sendviča.
KUKURUZNI miješani – kruh bez glutena
Kukuruz je žitarica koja ne sadrži gluten i kao takva idealna za proizvodnju bezglutenskog kruha. Rahli kruh bogate žute boje, naglašene dodatkom kurkume i suncokreta, jamči puninu okusa i doživljaj domaćeg kruha. Dodatna beneficija kukuruznog kruha je što potiče probavu, utječe na bolesti poput anemije, bronhitisa i dijabetesa te je izvor vitamina kao što su B6 i K, što pridonosi cjelokupnom zdravlju organizma.