Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Učilište Jantar – ustanova za obrazovanje odraslih

Učilište Jantar – ustanova za obrazovanje odraslih
A. B. Šimića 28
21000 Split
021 370 477
info@jantar.hr

Učilište JANTAR, ustanova za obrazovanje odraslih, osnovano je 2010. godine, u skladu s odredbama Zakona o obrazovanju odraslih. Učilište Jantar omogućava učenje engleskog, talijanskog, njemačkog, francuskog, španjolskog i ruskog jezika te hrvatskog jezika za strance. Programi i ispiti Učilišta usklađeni su s europskim kriterijima vrednovanja znanja prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (CEFR) i odobreni od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
Učilište Jantar nudi 14 različitih programa učenja stranih jezika za mladež i odrasle, od programa općeg jezika, poslovnih i konverzacijskih tečajeva do priprema za međunarodne ispite, te specijalizirane programe stranih jezika za pojedine tvrtke. Programi učenja stranih jezika se organiziraju za sve razine znanja jezika.
Po broju polaznika i rezultatima na Cambridge Assessment English ispitima ustanova se svrstava među šest vodećih škola u zemlji. Učilište Jantar je od srpnja 2017. postalo ovlašteni ispitni centar za ispite Cambridge Assessment English, a profesori škole ovlašteni su ispitivači za stjecanje ovih prestižnih diploma.
Misija ustanove je pridonijeti razvoju jezičnih i stručnih kompetencija i povećati konkurentnost ljudskih potencijala na nacionalnom i europskom tržištu rada. Vizija ustanove je biti regionalno i nacionalno prepoznati konzorcij na području obrazovanja stranih jezika, te obrazovanja u programima osposobljavanja, usavršavanja i prekvalifikacije odraslih. Razvojna strategija Učilišta Jantar temelji se na poboljšanju konkurentnosti uvođenjem inovativnih ideja i rješenja u sve poslovne aktivnosti, na povećanju broja obrazovnih usluga, uvođenju inovativnih metoda poučavanja kao što su e-učenje i učenje na daljinu, na modernizaciji nastavnih procesa uvođenjem interaktivnih multimedijskih sadržaja i e-podrške u skladu s europskim standardima i prilagođavanju programa učenja za učenike s posebnim potrebama te osiguravanju stabilnosti širenjem na nacionalno, regionalno i međunarodno tržište. Dva slogana kojima se tvrtka služi od svog osnutka, ilustrirajući izvornu viziju i misiju svog osnivača Mirjane Sobin, su „Podučavajmo sa srcem“ i „U svijet bez jezičnih granica“.

Naši znakovi...