Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Sladorana d. o. o.

Sladorana d. o. o.
Šećerana 63
32270 Županja
032/820-107
032/820-105
info@sladorana.hr

Županjci su se oduvijek prema zemlji odnosili s ljubavlju i poštovanjem, a zemlja im zato uzvraća uslugu, darujući im bogatstvo plodova poput šećerne repe iz koje vrhunskom preradom nastaje Sladonija šećer.
1942. godine – osnovano je dioničko društvo Sladorana d. d. Zagreb s ciljem izgradnje triju tvornica sladora u Hrvatskoj, a iste godine 28. rujna donesena je odluka o izgradnji Sladorane u Županji. Izgradnja tvornice trajala je do 1947. godine kada je 11. rujna započela prva kampanja prerade šećerne repe. Tijekom godina tvornica je prošla niz rekonstrukcija s ciljem postizanja većega kapaciteta.
U 2012. godini Viro tvornica šećera postaje stopostotni vlasnik Sladorane d. d., a 2014. godine Sladorana iz dioničkog društva prelazi u društvo s ograničenom odgovornošću.
Konstantnim ulaganjem u proizvodne kapacitete i kadrove Sladorana d. o. o. nastoji odgovoriti na izazove iz okruženja koja postaju sve složenija. Uvođenjem novih proizvoda proaktivno se uključuje na tržište.
Sladorana d. o. o. danas proizvodi bijeli kristal šećer Sladonija, rafinirani i tehnički etilni alkohol, proteinski prah, melasu, Sladoliq – jedino domaće dopunsko tekuće krmivo te rezanac šećerne repe.

Naši znakovi...