Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Obuća Viko d.o.o.

Obuća Viko d.o.o.
Pavleka Miškine 57
42000 Varaždin
042/351-055
042/351-020
obuca@viko.hr

Tradicionalna proizvodnja kože u varaždinskoj kožari vuče korijene unatrag približno 300 godina.
Od 1945. godine, prvo pod imenom «Panonija», zatim 1946. godine pod imenom VIO (Varaždinska industrija obuće) i kasnije pod imenom VIKO, razvija se i povećava proizvodnju, te uspostavlja vlastitu veleprodajnu i maloprodajnu mrežu (14 veleprodajnih i 66 maloprodajnih mjesta). Danas, 68 godine kasnije, Obuća Viko d.o.o. vodeća je tvrtka u Hrvatskoj po proizvodnji i prodaji zaštitne i radne obuće.

Glavni proizvodni program čini proizvodnja obuće izrađene od goveđe kože – prirodnog lica, s kožnim ili specijalnim vodonepropusnim i termoregulacijskim membranama te dvokomponentnim (PU + vulkanizirana guma) potplatima koji su protuklizni, uljeotporni, otporni na habanje, antistatični i otporni na kontaktnu temperaturu do 300°C.

Na našoj web stranici www.viko.hr možete vidjeti širinu našeg proizvodnog programa, iz kojeg izdvajamo:
– Korni program – klasične kožne zaštitne cipele
– specijalni program – posebno namijenjen radnim mjestima sa specijalnim zahtjevima i teškim uvjetima rada poput brodogradnje, željezničarstva, šumarstva, građevine, metalurške industrije, kemijske industrije sl.,
– bijeli program – prilagođen potrebama ugostiteljstva, medicine i prehrambene industrije

Zapošljavamo 130 ljudi, a u proizvodnom ciklusu posjedujemo proizvodnju đonova, kože i gotovih proizvoda od kože, što u cjelini čini proizvodni portfolio od preko 70 artikala zaštitne i radne obuće. Godišnje proizvedemo preko 120.000 pari obuće. Oduvijek smo išli u korak s vremenom te pratili najnovija tehničko-tehnološka dostignuća.
Naša specifičnost i prednost kao proizvođača je što imamo zaokružen kompletan ciklus proizvodnje (kožara, đonara, obućara) te iz tog razloga možemo promptno reagirati na sve zahtjeve i potrebe naših klijenata.

Naši znakovi...