Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Mijukić-prom

Mijukić-prom
Runovići bb
21261 Runović
021/849-100
021/849-477
kontakt@mijukic-prom.com

Pršutana Mijukić Prom iz Runovića u suradnji sa tvrtkom Tommy d.o.o. iz Splita započela je 2004 god. intenzivnu proizvodnju na području prerade svinjskog mesa u trajne suhomesnate proizvode kao plod dugogodišnjeg rada, vodeći se uzancama tradicionalnih metoda soljenja, dimljenja i sušenja koje se od davnina koriste na području Dalmacije, te novih tehnologija kako bi se osigurao zdravstveno ispravan proizvod.
Ovaj obiteljski obrt sa deset zaposlenika specijalizirao se za proizvodnju dalmatinskog pršuta i dalmatinske pancete koje se može pronaći isključivo na prodajnim mjestima Tommy d.o.o. zapakirane u proizvode robne marke Tommy delikatese.
Specifični zemljopisni položaj pokraj Imotskog polja gdje se miješaju svježi primorski zrak iz Zabiokovlja i hladna kontinentalna bura, osigurava optimalne uvjete u fazi sušenja pa je, pored originalne recepture, glavni čimbenik prepoznatljivosti mirisa i okusa ovih delicija.
Zahvaljujući ovim prirodnim resursima koji omogućavaju preradu u skladu s principima ekološke proizvodnje, tvrtka Tommy d.o.o. je prepoznavši potencijal sušare Mijukić – Prom direktno uložila u razvoj ove mesoprerađivačke djelatnosti kao primjer poticanja proizvodnje izvorno hrvatskog proizvoda.

Naši znakovi...