Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Mijukić-prom

Mijukić-prom
Runovići 242
21261 Runović
021/849-100
021/849-477
info@mijukic-prom.com

Pršutana Mijukić Prom iz Runovića u suradnji s tvrtkom Tommy d.o.o. iz Splita započela je 2004. intenzivnu proizvodnju u djelatnosti prerade svinjskog mesa u trajne suhomesnate proizvode kao plod dugogodišnjeg rada, vodeći se uzancama tradicionalnih metoda soljenja, dimljenja i sušenja koje se od davnina koriste na području Dalmacije te novih tehnologija kako bi se osigurao zdravstveno ispravan proizvod.
Obiteljski obrt s deset zaposlenika specijalizirao se za proizvodnju dalmatinskog pršuta i dalmatinske pancete koje se može pronaći isključivo na prodajnim mjestima Tommy d.o.o. zapakirane u proizvode robne marke Tommy delikatese.
Specifični zemljopisni položaj pokraj Imotskog polja gdje se miješaju svježi primorski zrak iz Zabiokovlja i hladna kontinentalna bura osigurava optimalne uvjete u fazi sušenja pa je, uz originalni recept, glavni čimbenik prepoznatljivosti mirisa i okusa ovih delicija.
Zahvaljujući ovim prirodnim resursima koji omogućavaju preradu u skladu s principima ekološke proizvodnje, tvrtka Tommy d.o.o. je, prepoznavši potencijal sušare Mijukić – Prom, direktno uložila u razvoj ove mesoprerađivačke djelatnosti kao primjer poticanja proizvodnje izvorno hrvatskog proizvoda.

Naši znakovi...