Back to top

81% potrošača obraća pozornost na podrijetlo proizvoda prilikom kupnje

Hellea d.o.o.

Hellea d.o.o.
Krapinska 41 f
10298 Donja Bistra
098/356-056
prodaja@borovnica.hr

Tvrtka Hellea d.o.o. za trgovinu, usluge i konzalting nekretnina osnovana je 1992. godine. Svoju je primarnu djelatnost proširila i na segment poljoprivrede, te se u posljednjih pet godina intenzivno bavi uzgojem visokogrmne borovnice.
Vođeni vizijom zdravog života i pravilne prehrane tvrtka je na vlastitom zemljištu u okolici Zagreba zasnovala plantažu površine 3,5 hektara sa zasađenih 3.800 grmova različitih sorti visokogrmne borovnice. Nakon izrazito pozitivnih iskustava 2005. godine oformljen je i rasadnik biljaka kapaciteta minimalno 20.000 sadnica u turnusu.

U posljednjih nekoliko godina evidentno je jačanje svijesti o blagotvornom utjecaju borovnice na imunološki sustav koju do sada nije pratila adekvatna ponuda visokokvalitetnih domaćih proizvoda. Hellea d.o.o. spojila je vrhunska znanja s prednostima domaće proizvodnje kako bi zadovoljila najzahtjevnije kriterije.

Želeći zatvoriti proizvodni krug, osim proizvodnje novih sadnica, plantažerske djelatnosti i uzgoja konzumne borovnice koja je visokopozicionirana na tržištu upravo zbog svojih visokovrijednih nutricionističkih i ljekovitih svojstava, tvrtka posjeduje i vakuumsku sušaru za obradu svježih borovnica te ostalog voća i povrća pogodnog za sušenje.
Prepoznavši važnost primjene međunarodnih standarda u primarnom sektoru proizvodnje hrane, tvrtka je nositelj certifikata Global GAP koji je uspostavljen kao jamstvo dobre poljoprivredne prakse. Global GAP certifikat jamči da je proizvod siguran za konzumiranje, proizveden u kontroliranim uvjetima te da je u procesu proizvodnje posebna pažnja pridana zaštiti okoliša.

Naši znakovi...