Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Cromaris d.d.

Cromaris d.d.
Gaženička cesta 4 b
23000 Zadar
023/254-960
023/250-883
narudzba@cromaris.hr

Cromaris je tvrtka koja se bavi uzgojem, preradom i prodajom autohtone jadranske ribe i školjki. Osnovana je 2009. godine spajanjem pionira hrvatske i europske marikulture Cenmara, Marimirne I Marikulture Istra.
Danas je Cromaris jedna od top 10 kompanija u uzgoju brancina i orade na svijetu, a na tržištu je prepoznat kao lider u kvaliteti. To potvrđuju brojni certifikati (HACCP, ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, FSSC, IFS, GlobalG.A.P., Friend of the Sea), ali i svakodnevne provjere kroz sustav strogih kontrola procesa i proizvoda.
Osim uzgoja konvencionalne ribe, Cromaris uzgaja i organsku ribu koja se dostavlja na tržišta diljem Europe pod brandom Cromaris Organic.
Uzgajališta Cromarisa smještena su u Jadranskom moru, na pomno odabranim lokacijama koje se odlikuju čistoćom netaknute prirode. Uzgajališta su opremljena vrhunskim sustavom automatskog hranjenja, podvodnim kamerama u kavezima, robotima za čišćenje mreža i modernom flotom za izlov ribe. Sve to omogućuje svakodnevne izlove i brzu otpremu ribe od uzgajališta do centra za sortiranje ribe odakle se riba svakodnevno otprema diljem Europe i na tržište  stiže „extra svježa“, unutar 12-36 sati od izlova.
S obzirom na visoku nutritivnu vrijednost bijele ribe (brancina, orada i hama) koja povoljno utječe na ljudsko zdravlje, cilj Cromarisa je razvijanje i širenje kulture zdrave i uravnotežene prehrane te konzumacije ribe i ribljih proizvoda, vodeći pritom brigu o očuvanju okoliša.

Naši znakovi...