Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Apipharma d.o.o.

Apipharma d.o.o.
Jeronima Kavanjina 26
10000 Zagreb
01/6399-002
01/6399-001
apipharma@apipharma.hr

Apipharma je hrvatska tvrtka koja se razvila od tradicionalnog pčelarsko-medičarskog obrta. Put do ugledne farmaceutske tvrtke bio je težak i dug i može poslužiti kao primjer kako upornost, znanje i ljubav mogu pomoći u stvaranju uspješne tvrtke. Danas je jedan od vodećih proizvođača prirodnih farmaceutskih proizvoda na hrvatskom tržištu, kao i na međunarodnim tržištima.
Tvrtka je najstariji, a ujedno i najmoderniji hrvatski proizvođač medicinskih i farmaceutskih proizvoda na bazi meda i propolisa s kontroliranim uvjetima proizvodnje prema standardima farmaceutske industrije.
Izrasla je iz starog, tradicionalnog pčelarsko-medičarskog obrta pod nazivom Apimarket da bi 1996. pod nazivom Apipharma postala trgovačko društvo i posvetila se najvećim dijelom proizvodnji dodataka prehrani, pčelinjih proizvoda s dodacima i kozmetici, a danas je uglavnom usmjerena na medicinske proizvode i tradicionalne biljne lijekove.
Obiteljska tradicija tvrtke datira iz 1920. godine i povezana je, prema usmenoj predaji, sa već zaboravljenom metodom pčelarstva u slamnatim košnicama i prodaji meda u sačama. Zbog nedostatka pisanih dokumenata iz tog razdoblja nismo to posebno spomenuli, ali s ponosom ističemo da su med i pčelarski proizvodi čak i tada bili temelj na kojem se gradi sadašnja tvrtka. Kako je vrijeme prolazilo, u obiteljski se posao uključio prvi stručnjak, magistar farmacije, tako da od 1974. godine nastaju prvi proizvodi (sirupi, masti, kreme), a za te proizvode dobivaju se i brojne nagrade. Iz tog vremena se čuvaju nagrade, kao i neki proizvodi iz tog razdoblja koji su zanimljivi u retrospektivi razvoja.
Zbog povećanja kapaciteta proizvodnje 2012. godine izgrađen je novi proizvodni pogon prema svim zahtjevima dobre proizvođačke prakse (GMP) i dobre laboratorijske prakse (GLP). S novim proizvodnim pogonom Apipharma je postala jedini hrvatski proizvođač medicinskih proizvoda, dodataka prehrani i kozmetike na bazi meda i pčelinjih proizvoda s uvjetima dobre proizvođačke prakse.
Narednih godina došlo je do posebnog stručnog napretka, dolaskom novih stručnjaka i poboljšanjem izvoza. U laboratoriju tvrtke Apipharma postavljena je i validirana HPLC metoda za određivanje 10-HDA u matičnoj mliječi te su zaposleni mladi tehnolozi i farmaceuti.
Izgradnja novih proizvodnih kapaciteta
Kako bismo osigurali veću kvalitetu proizvoda za naše klijente i time opravdali njihovo povjerenje, ali i povećali kapacitet proizvodnje, tvrtka Apipharma započela je s izgradnjom novog proizvodnog pogona. Koncept se temeljio na povezivanju prirode i farmaceutskog znanja. Dakle, potrošači su dobili proizvode od meda, matične mliječi, propolisa, bilja i drugih prirodnih sirovina najviše kvalitete. Uspjeh se vidi u proizvodima koji su našli svoje mjesto na domaćem i svjetskom tržištu.
Novi proizvodni pogon izgrađen je u skladu sa svim važećim međunarodnim standardima dobre proizvođačke prakse (GMP) za farmaceutsku industriju. Usklađenost sa zahtjevima dobre proizvođačke prakse (GMP) za farmaceutsku industriju bila je osnova za stvaranje uvjeta koji osiguravaju proizvodnju prema propisanim standardima kvalitete. Na taj način se dobivaju visokokvalitetni proizvodi, učinkoviti i sigurni za pacijente. Prostor čistih soba opremljen je podovima i zidovima izrađenim od lako perivih materijala kako bi se spriječila bilo kakva kontaminacija proizvoda. Zidovi nisu izrađeni od ploča koje se obično koriste u proizvodnim pogonima farmaceutske industrije. Naime, Apipharma je prva u regiji koja koristi antibakterijske panele u čistim prostorijama kako bi spriječila i najmanju moguću mogućnost razvoja mikroorganizama i osigurala maksimalnu kvalitetu proizvoda.
Apipharma je jedini hrvatski proizvođač medicinskih i farmaceutskih proizvoda na bazi meda i propolisa s kontroliranim proizvodnim uvjetima prema standardima farmaceutske industrije!
Apipharma proizvodi prisutni su u 45 zemlje.

Naši znakovi...