Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Vino, ZOI „Slavonija“, sorta Chardonnay

Vino, ZOI „Slavonija“, sorta Chardonnay

Vino chardonnay žutozelenkaste boje, karakterističnog mirisa i zaokruženog okusa arome bagrema, nadopunjuje jela od bijelog mesa, roštilja, ražnja, janjetine i teletine.
Chardonnay je jedna od najpoznatijih vinskih sorti u svijetu. Vjeruje se da je ime dobila po francuskom selu Chardonnay. Vino je lagano i voćne arome. Prve loze chardonnaya u našim vinogradima posađene su 2005 .god. površine 0,6 ha.
U našem podrumu možemo ponuditi kvalitetni chardonnay.

Podrum Vineda d.o.o.

Podrum Vineda d.o.o. osnovan je iz ljubavi i želje za stvaranjem novih vrijednosti 2005. godine na temeljima tradicije dviju obitelji Kaša i Kovač. Mlađe generacija naših obitelji, Damir Kaša dr.vet.med. i Neven Kovač ing.agr. zasadili su 2008. godine prve ozbiljnije površine pod vinogradima sa domaćom autohtonom sortom graševina, a velika nam je želja posaditi staru, pomalo zaboravljenu i iskorijenjenu sortu ovoga kraja kadarku. Podrum Vineda nalazi se u Virovitičko-podravskoj županiji u srcu virovitičkog vinogorja na pjeskovitom tlu mjesta Vukosavljevica, gdje proizvodimo kvalitetna i vrhunska vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom od grožđa ubranog s poznatih bilogorskih obronaka Aršanja i Klainog brda....

Ostali proizvodi