Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Vino, Graševina, ZOI “Slavonija”

Vino, Graševina, ZOI “Slavonija”

Vino graševina je zelenkastožućkaste boje, zaokružena okusa i mirisa, odaje svježinu i prija uz topla predjela, tjesteninu, puricu s mlincima i jela od ribe.
Graševina kao autohtona sorta ovoga kraja u Podrumu Vineda dobila je prvo mjesto po proizvodnji sa 4 ha površine vinograda. Prve loze graševine posađene su odavno u vrijeme pradjedova i djedova do naših roditelja, a onda i nas samih.
Možemo ponuditi vrhunsku graševinu, izborne berbe graševine i kvalitetnu graševinu našim starim i novim vinoljupcima.

Podrum Vineda d.o.o.

Podrum Vineda d.o.o. osnovan je iz ljubavi i želje za stvaranjem novih vrijednosti 2005. godine na temeljima tradicije dviju obitelji Kaša i Kovač. Mlađe generacija naših obitelji, Damir Kaša dr.vet.med. i Neven Kovač ing.agr. zasadili su 2008. godine prve ozbiljnije površine pod vinogradima sa domaćom autohtonom sortom graševina, a velika nam je želja posaditi staru, pomalo zaboravljenu i iskorijenjenu sortu ovoga kraja kadarku. Podrum Vineda nalazi se u Virovitičko-podravskoj županiji u srcu virovitičkog vinogorja na pjeskovitom tlu mjesta Vukosavljevica, gdje proizvodimo kvalitetna i vrhunska vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom od grožđa ubranog s poznatih bilogorskih obronaka Aršanja i Klainog brda....

Ostali proizvodi