Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Teratekt

Teratekt

Proizvodi iz grupe TERATEKT cementna su ljepila za unutarnje i vanjske keramičarske radove. Proizvodnja ljepila počela je 1970. godine, a od 1975. godine suho praškasto ljepilo dobiva ime TERATEKT.
Od visokovrijednih i kvalitetnih sirovina, u kontinuirano praćenoj i kontroliranoj proizvodnji u najsuvremenijim uvjetima proizvodi se, s obzirom na zahtjeve tržišta, nekoliko inačica:
– TERATEKT je univerzalan i pogodan za sve navedene radove.
– TERATEKT G ponajprije je namijenjen unutarnjim radovima.
– TERATEKT F je pogodan za sanacijske radove, lijepljenje pločica na pločicu i keramičkih pločica iznad podnoga grijanja.
– TERATEKT B postojane je bijele boje i koristi se posebice kod lijepljenja bijele keramike, mramornih ploča i mozaika u stambenim prostorima.
Samoborka 2010. proširuje svoj asortiman pa u liniju TERATEKT uvodi u proizvodnju TERATEKT FLEKS, a 2011. i TERATEKT RAPID.
TERATEKT FLEKS je poboljšano, protuklizno i ekstra fleksibilno ljepilo za unutarnje i vanjsko lijepljenje zidnih i podnih obloga, za lijepljenje pločice na pločicu, lijepljenje keramičkih pločica iznad podnog grijanja, industrijskim prostorima, terasama, balkonima, u prostorima izloženim vodi i temperaturnim kolebanjima. Pogodan je i za sanacijske radove.
TERATEKT RAPID je poboljšano, brzovezujuće i protuklizno fleksibilno ljepilo za unutarnje i vanjsko lijepljenje zidnih i podnih obloga u prostorima gdje je potrebna brza prohodnost.
Za proizvodnju se koriste domaće sirovine na temelju izvornih recepata, napravljenih u Samoborki. Ljepila TERATEKT odgovaraju normi HRN EN 12004 te klasama C1 i C2. S TERATEKT proizvodima godišnje se prosječno u Hrvatskoj oploči površina veća od 6.000.000 četvornih metara.

Samoborka d.d.

Tvrtka Samoborka d.d. osnovana je davne 1906.godine. Kroz više od 100 godina postojanja razvila se u tržišnog lidera u Hrvatskoj u proizvodnji žbuka, fasada, mortova, ljepila, betonskih proizvoda kao i proizvoda za hidroizolaciju i sanaciju. Osnovne smjernice politike kvalitete Samoborke d.d. utkane su u svaki segment izrade Samoborkinih proizvoda počevši od izbora i nadzora dobavljača, praćenja najnovijih promjena na tržištu, razvoja proizvoda u skladu s najnovijim svjetskim i europskim trendovima, uvijek s naglaskom na ekološko stajalište. Kao odgovornom proizvođaču cilj Samoborke je zahtjeve kupaca ispuniti u cijelosti u pogledu kvalitete, trajnosti i primjenskih karakteristika proizvoda, a njihova zapažanja kroz konstantne...

Ostali proizvodi