Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Teratekt

Teratekt

Proizvodi iz grupe Teratekt su cementna ljepila za unutarnje i vanjske keramičarske radove. Proizvodnja ljepila počela je 1970. godine, a od 1975. godine suho praškasto ljepilo dobiva ime Teratekt.

Od visokovrijednih i kvalitetnih sirovina, u kontinuirano praćenoj i kontroliranoj proizvodnji u najsuvremenijim uvjetima proizvodi se, s obzirom na zahtjeve tržišta, nekoliko varijanti ovog cementnog ljepila. Teratekt je univerzalan i pogodan za sve navedene radove.

Teratekt G prvenstveno je namijenjen za unutarnje radove.
Teratekt F je pogodan za sanacijske radove, lijepljenje pločica na pločicu i keramičkih pločica iznad podnog grijanja.
Teratekt B je postojane bijele boje i koristi se naročito kod lijepljenja bijele keramike, mramornih ploča i mozaika u stambenim prostorima. Uvažavajući zahtjeve tržišta i prateći najnovija dostignuća na području proizvodnje cementnih ljepila za keramiku, Samoborka proširuje svoj asortiman i u liniji Teratekt uvodi u proizvodnju Teratekt fleks (2010. godine) i Teratekt rapid (2011. godine).
Teratekt fleks je poboljšano, protuklizno i ekstra fleksibilno ljepilo za unutarnje i vanjsko lijepljenje zidnih i podnih obloga, za lijepljenje pločice na pločicu, lijepljenje keramičkih pločica iznad podnog grijanja, industrijskim prostorima, terasama, balkonima, u prostorima izloženim vodi i temperaturnim kolebanjima. Pogodan je i za sanacijske radove.
Teratekt rapid je poboljšano, brzovezujuće i protuklizno fleksibilno ljepilo za unutarnje i vanjsko lijepljenje zidnih i podnih obloga u prostorima gdje je potrebna brza prohodnost. Za proizvodnju se koriste domaće sirovine na temelju izvornih receptura napravljenih u Samoborki. Ljepila Teratekt odgovaraju normi HRN EN 12004 te klasama C1 i C2.

S obzirom na kvalitetu grupe proizvoda Teratekt, Samoborka uspješno pokriva zahtjeve tržišta što je vidljivo iz stalnog rasta prodaje. S Teratekt proizvodima godišnje se prosječno u Hrvatskoj oploči površina veća od 6.000.000 m².

Samoborka d.d.

Samoborka d.d. osnovana je davne 1906. godine pod nazivom Samoborska industrija umjetnog kamena i cementne robe. Prvi proizvodi bile su betonske cijevi, crijep i betonski blokovi. Od 1947. godine nosi naziv Samoborka industrija građevnog materijala. Tijekom 100 godina postojanja Samoborka d.d. razvila se u vodećeg hrvatskog proizvođača žbuka, premaza, ljepila i betonskih proizvoda (cijevi, opločnici, rubnjaci, ploče). Samoborka proizvodi materijale za graditeljstvo i to prema sustavu ''od podruma do krova'' uz osnovno opredjeljenje da su proizvodi visoke kvalitete ekološki potpuno prihvatljivi. Tvrtka je danas u domaćem privatnom vlasništvu, a zahvaljujući investicijama u proizvodne pogone u iznosu većem od 30.000.000 eura...

Ostali proizvodi