Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Tekući dodaci prehrani – Bijeli sljez, Trputac, Jaglac, Imuno BC

Tekući dodaci prehrani – Bijeli sljez, Trputac, Jaglac, Imuno BC

Bijeli sljez
Tekući dodatak prehrani, sadrži suhi vodeni ekstrakt korijena bijelog sljeza (Althaeae radix), biljke koja se tradicionalno koristi za olakšavanje tegoba nadražene sluznice gornjih dišnih puteva praćene suhim neproduktivnim kašljem.
Korijen bijelog sljeza bogat je sluznim polisaharidima koji oblažu sluznicu i na taj način smanjuju nadražaj sluznice na kašalj.
Bijeli sljez, tekući dodatak prehrani, uzima se tri puta na dan, ovisno o dobi u količini od 5 do 15 ml.
Mogu ga uzimati djeca starija od 3 godine.
Trputac
Tekući dodatak prehrani, sadrži suhi ekstrakt lista uskolisnog trputca (Plantago lanceolata). Uskolisni trputac je biljka koja se tradicionalno koristi za ublažavanje suhog kašlja. Sadrži sluzi koje oblažu sluznicu gornjih dišnih puteva i na taj način smanjuju nadražaj sluznice na kašalj.
Trputac, tekući dodatak prehrani, uzima se tri puta na dan ovisno o dobi u količini od 5 do 10 ml.
Mogu ga uzimati djeca starija od 3 godine
Jaglac
Tekući dodatak prehrani, sadrži suhi ekstrakt korijena jaglaca (Primula veris) biljke koja se tradicionalno koristi za razrjeđivanje sluzi i olakšavanje iskašljavanja.
Jaglac, tekući dodatak prehrani, uzima se tri puta na dan, ovisno o dobi u količini od 5 do 15 ml.
Mogu ga uzimati djeca nakon 4 godine. Ugodnog je okusa koji je prilagođen djeci.
Imuno BC
Tekući dodatak prehrani, sadrži beta-(1,3/1,6)-D-glukan i vitamin C.
Beta-1,3/1,6–D-glukan je biološki aktivna prirodna tvar izolirana iz stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i smanjenju umora i iscrpljenosti.
Imuno BC tekući dodatak prehrani uzima se kao pomoć funkciji imunološkog sustava u dozi od 1 ml/5 kg tjelesne težine jednom na dan, od 2 do 4 tjedna.
Kod povećanih potreba preporučuje se prva tri dana uzeti dvostruku dozu. Imuno BC se uvijek se uzima ujutro natašte ili navečer prije spavanja. Izvrsnog je okusa banane.

Yasenka d.o.o.

Yasenka d.o.o. je tvrtka za proizvodnju lijekova, dodataka prehrani i kozmetike iz Vukovaru. Sačinjavaju je suvremeno opremljeni proizvodni pogoni, laboratorij za kontrolu kvalitete i skladište izvedeni u skladu s trenutno važećim zahtjevima Dobre proizvođačke prakse - DPP (Good Manufacturing Practice cGMP) koji se primjenjuju u farmaceutskoj industriji. Proizvodnja se odvija u 1100 m2 suvremeno opremljenog prostora. Čisti prostori za proizvodnju i primarno opremanje proizvoda izvedeni su u GMP klasi D. Oprema u proizvodnji i laboratoriju je kvalificirana, što osigurava dobivanje proizvoda zahtijevane kvalitete. Farmaceutski sustav kvalitete implementiran u Yasenki d.o.o je usklađen s europskim standardima Dobre proizvođačke prakse (EU GMP),...