Specijalne vrste kruha: Ražek i Zrnek

Ražek
Ražek je kruh od raženoga i pšeničnog brašna, a proizvodi se u gramaturi od 850 i 600 g. Na tržište se plasira u upakiranoj i neupakiranoj varijanti. Posebnost okusa kruhu daje predtijesto iz vlastite proizvodnje. Fermentacija ili kiseljenje predtijesta koje se upotrebljava u zamjesu obavlja se na prirodan način pomoću mikroflore prirodno prisutne u sirovinama. Rezultat fermentacije predtijesta mliječna su i octena kiselina koje daju specifičan okus gotovom kruhu te utječu na formiranje sredine. Okus kruha je kiselkast, a sredina je gusta, pravilno sitnoporozna i vlažna. Upravo prirodno proizvedene kiseline tijekom tehnologije fermentacije predtijesta i zaštitna folija u koju je upakiran omogućuju kruhu trajnost od 5 dana.
Zrnek
Zrnek je raženi miješani višezrnati kruh koji se odlikuje hranjivošću i dobrim svojstvima u pogledu trajnosti, konzistentnosti, mirisa i okusa. Pekari iz Latice zamijesili su pravo bogatstvo žitarica: pšenično i raženo brašno, sjemenke sezama, suncokreta i lana, lomljena zrna soje, pšeničnu krupicu, raženu prekrupu, zobene pahuljice i krumpirove listiće. Raženi višezrnati kruh pravilna je oblika jer je pečen u kalupu. Kora mu je tamnosmeđa, ispucana i bogato posuta brašnom, sredina smeđa, gusta, zbijena i vlažna, a u presjeku su dobro vidljive sjemenke. Kruh je lako probavljiv zbog bogatstva balastnih tvari.