Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Smrznuti kvarnerski škamp

Smrznuti kvarnerski škamp

Kvarnerski škamp poznata je delicija koja se usmenom predajom uzdigla na jedno od prvih mjesta u gastro ponudi autohtonih delicija turistima koji posjete kvarnerske otoke i Hrvatsko primorje. Njegovu slavu svijetom su u drugoj polovici 19. stoljeća širili Venecijanci, ribari iz Chioggie koji su ga lovili kod nas na Kvarneru, a preuzeli i do danas očuvali ribari sjevernog Jadrana. Oni tog raka love u plitkim vodama Kvarnerskog zaljeva između otoka Krka, Cresa, Lošinja i Raba te Riječkog zaljeva gdje na morskim dubinama od 60-80 metara sunčane zrake lako dopiru i pouspješuju rast bogate flore i faune te time pružaju kvarnerskom škampu stanište u kojem on pronalazi izobilje kvalitetne hrane i minerala, što ga čini jednim od najboljih rakova škampa na svijetu.
Uvidjevši potrebu za njegovim očuvanjem i promicanjem, “RO-Trade” d.o.o. iz Skrbčića na otoku Krku počeo je još 1996. godine proizvodnju smrznutoga kvarnerskog škampa u svojem pogonu za preradu i konfekcioniranje ribe uz poštovanje svih standarda te primjenu sustava HACCP-a. Danas nudi kvalitetan prirodni proizvod proizašao iz tradicije i današnjih visokih standarda i tehnologije. To je proizvod bez dodatnih supstanci i kemije, ulovljen od provjerenih mjesnih ribara, svjež dopremljen u pogon, pakiran u eko PVC plitice, duboko zamrznut na -45 Celzijevih stupnjeva i vakumiran. Proizvod je uspješno plasiran na tržište EU, posebno Italije i Slovenije a preko njih i dalje u Europu. Više se od 95 posto proizvoda smrznutoga kvarnerskog škampa izvozi, a ostatak se prodaje uglednim ribljim restoranima u Hrvatskoj.

RO-TRADE d.o.o.

RO-TRADE d.o.o. privatna je tvrtka osnovana 1993. godine sa sjedištem u Skrbčićima na otoku Krku. Tvrtka RO-TRADE d.o.o. bavi se ribarstvom, otkupom i trgovinom svježe jadranske ribe, rakova, školjki i drugih morskih organizama na domaćem i inozemnom tržištu. Sam geografski položaj sjedišta tvrtke i pogona za prihvat i preradu svježe jadranske ribe omogućuje tvrtki RO-TRADE da uvijek ima svježu i kvalitetnu ribu mjesnih ribara čija je kvaliteta i ribarska tradicija nadaleko poznata. Blizina ribarske luke Svetog Fuska, trajektnog pristaništa Valbiska, luke Krk, kao i blizina graničnih prijelaza Rupa i Pasjak pruža mogućnost brzog i kvalitetnog transporta proizvoda do inozemnih kupaca...