Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Prijavite se na natječaj za bespovratna sredstva EU fonda i postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Smrznuti kvarnerski škamp

Smrznuti kvarnerski škamp

Kvarnerski škamp poznata je delicija koja se usmenom predajom uzdigla na jedno od prvih mjesta u gastronomskoj ponudi autohtonih delicija turistima koji posjete kvarnerske otoke i Hrvatsko primorje. Njegovu slavu svijetom u drugoj su polovici 19. stoljeća širili Venecijanci, ribari iz Chioggie koji su ga lovili kod nas na Kvarneru, a preuzeli i do danas očuvali ribari sjevernog Jadrana. Oni tog raka love u plitkim vodama Kvarnerskog zaljeva između otoka Krka, Cresa, Lošinja i Raba te Riječkog zaljeva gdje na morskim dubinama od 60 do 80 metara sunčane zrake lako dopiru i čine uspješnijim rast bogate flore i faune te time pružaju kvarnerskom škampu stanište u kojem pronalazi izobilje kvalitetne hrane i minerala, postajući tako jednim od najboljih škampa na svijetu.
Uvidjevši potrebu za njegovim očuvanjem i promicanjem, RO-Trade d.o.o. iz Skrbčića na otoku Krku počeo je još 1996. godine proizvodnju smrznutoga kvarnerskog škampa u svojem pogonu za preradu i konfekcioniranje ribe, uz poštovanje svih standarda te primjenu sustava HACCP. Danas nudi kvalitetan prirodni proizvod proizašao iz tradicije i današnjih visokih standarda i tehnologije. To je proizvod bez dodatnih tvari, ulovljen od provjerenih mjesnih ribara, svjež dopremljen u pogon, pakiran u ekološki izrađene PVC plitice, duboko zamrznut na -45 Celzijevih stupnjeva i vakuumiran. Proizvod je uspješno plasiran na tržište EU, posebno Italije i Slovenije, a preko njih i dalje u Europu. Više se od 95 posto proizvoda smrznutoga kvarnerskog škampa izvozi, a ostatak se prodaje uglednim ribljim restoranima u Hrvatskoj.

RO-TRADE d.o.o.

RO-TRADE d.o.o. privatna je tvrtka osnovana 1993. godine sa sjedištem u Skrbčićima na otoku Krku. Tvrtka RO-TRADE d.o.o. bavi se ribarstvom, otkupom i trgovinom svježe jadranske ribe, rakova, školjki i drugih morskih organizama na domaćem i inozemnom tržištu. Sam geografski položaj sjedišta tvrtke i pogona za prihvat i preradu svježe jadranske ribe omogućuje tvrtki RO-TRADE da uvijek ima svježu i kvalitetnu ribu mjesnih ribara čija je kvaliteta i ribarska tradicija nadaleko poznata. Blizina ribarske luke Svetog Fuska, trajektnog pristaništa Valbiska, luke Krk i graničnih prijelaza Rupa i Pasjak pružaju mogućnost brzog i kvalitetnog transporta proizvoda do inozemnih kupaca vlastitim transportnim...