Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Rakija: Viljamovka, Šljivovica, Jabukovača, Višnjevača, Marelica, Dunja, Medica, Rogač

Rakija: Viljamovka, Šljivovica, Jabukovača, Višnjevača, Marelica, Dunja, Medica, Rogač

Viljamovka je najcjenjenija među rakijama, prepoznatljivog mirnog, plemenitog okusa, veoma otmjena. Među stotinama sorti krušaka proizvodi se isključivo od kruške Viljamovke. Jedinstveno sočna aroma sa ugodnim voćnim okusom. Viljamovka Šimić pruža jedinstvenu punoću okusa i arome, a pitkost ovog pića rezultat je pažljivo vođenog proizvodnog procesa. Proizvedena od ekološkog uzgoja voća, pruža jedinstvenu punoću okusa i arome, a pitkost ovog pića rezultat je pažljivo vođenog proizvodnog procesa.
Pažljivom destilacijom sačuvan je karakterističan okus i intenzivan i plemenita aroma Viljamovke. Naša rakija proizvedena je od 100% voća.

Šimić Šljivovica predstavlja odličan primjer harmoničnog spoja šljive i hrasta koji daje dubinu i bogatstvo okusu i mirisu. Prepoznatljivog savršeno izbalansiranog i intenzivnog voćnog okusa, Šimić šljivovica pruža istinsko uživanje ljubiteljima vrhunske tradicionalne šljivovice.
Na okusu je puna, čista, harmonična i zaokružena. Koriste se šljive dobivene iz vlastitog voćnjaka ekološkog uzgoja koji se prostire na 7 ha. Preporučuje se serviranje ove rakije na sobnoj temperaturi, kao aperitiv ili digestiv. Odlično se slaže uz slana predjela, tradicionalna i jela jačeg okusa, zrelije sireve ili na kraju objeda, uz čokoladni kolač.

Rakija od jabuka proizvedena je pažljivo odabranom tehnologijom vrenja i destilacije zrelih plodova jabuke. Ugodne je, veoma fine, lagano razvijene arome svježeg voća u kojoj se blago osjeća miris jabuke. Harmoničan, zaobljen i privlačan okus svojstveni su ovom lijepom piću.

Obrt Williams

Destilerija Šimić je obiteljski obrt osnovan 1995. godine. Smještena u srcu Slavonije, obitelj Šimić održava tradiciju proizvodnje kvalitetne voćne rakije. Obuhvaća površinu od 17 hektara od čega je 7 hektara pod nasadima kruške, 7 hektara šljive, 3 hektara akumulacijskog jezera te destilerije za preradu voća u voćni destilat. Glavna djelatnost obrta je proizvodnja voća i 100% prirodnih voćnih rakija te turistička ponuda s osobinama doživljajnog turizma i etnoloških posebnosti.