Back to top

81% potrošača obraća pozornost na podrijetlo proizvoda prilikom kupnje

Projektiranje, konzalting i inženjering termoenergetskih i procesnih postrojenja

Projektiranje, konzalting i inženjering termoenergetskih i procesnih postrojenja

Tehnokom je prva hrvatska tvrtka koja je sudjelovala kao glavna konzultantska kuća za tvrtku INAGIP na projektu optimizacije proizvodnje plina na plinskim platformama postavljenima na sjevernom Jadranu, također projektirali smo i izveli projekte solarnog hlađenja, prve takve vrste u Hrvatskoj.

PRIMJERI PROJEKATA

Rashladni kontejner s plinskim apsorpcijskim uređajima

Rashladni kontejner inovativno je tehnološko rješenje tvrtke Tehnokom. Posebnost rashladnog kontejnera istovremena je proizvodnja rashladne vode (temperature do -10 °C) i ogrjevne vode (temperature do 60 °C) pomoću plinskih apsorpcijskih uređaja, u kojima  se kao pogonsko gorivo koristi prirodni plin.

Solarno hlađenje

Tehnokom je projektirao i izveo projekte solarnog hlađenja, prve takve vrste u Hrvatskoj, na lokacijama: “Thalassotherapia Crikvenica” u Crikvenici (na slici) i “Vodovod Dubrovnik” u Dubrovniku.

Projekt optimizacije plina na plinskim platformama

Tehnokom je prva hrvatska tvrtka koja je sudjelovala kao glavna konzultantska kuća za tvrtku INAGIP na projektu optimizacije proizvodnje plina na plinskim platformama postavljenima na sjevernom Jadranu. Izrađena je studija s idejnim rješenjima optimizacije proizvodnje na platformama te glavni i izvedbeni projekti rekonstrukcija i nadogradnji platformi Ivana A i K. Radove na rekonstrukcijama i nadogradnjama platformi prema Tehnokomovoj dokumentaciji izvele su domaće tvrtke u razdoblju od 2010. do 2015. godini.

 

Tehnokom d.o.o.

TEHNOKOM d.o.o. tvrtka je za nove tehnologije, inženjering i trgovinu, osnovana 1990. godine u Zagrebu. Naša djelatnost usmjerena je na područje energetike, procesne tehnike (konzalting u području proizvodnje, distribucije i primjene plina i nafte) te na područje vodoopskrbe i odvodnje. Izrađujemo cjelovita tehnološka rješenja primjenjujući pametne tehnologije i mjere energetske učinkovitosti korištenjem obnovljivih izvora energije. Izvodimo projekte optimiranja energetskih i procesnih postrojenja, studije izvodljivosti, projekte po sistemu ključ u ruke; isporučujemo, ugrađujemo i servisiramo isporučenu opremu. Tim Tehnokomovih stručnjaka upravlja, održava i gospodari energetskim sustavima naših klijenata (PLIVA, BRODPLIN, HGK), brine se o uštedi energije i vode te na taj...