Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Pločasti solarni kolektor SKT 100

Pločasti solarni kolektor SKT 100

Kolektor sunčeva zračenja tip SKT-100 ravni je pločasti kolektor za prijam i transformaciju sunčeve toplinske energije. Primjenjuje se ponajprije u sustavima za zagrijavanje potrošne tople vode, vode u bazenima te u sustavima centralnoga grijanja. Kolektor je originalan domaći proizvod.
Dimenzije kolektora su 1964 x 1034 x 86 mm. Kućište je izrađeno od Al. eloksiranih profila u koje se polaže toplinska izolacija – kamena vuna. Na izolaciju se polaže apsorber izrađen od bakrenog lima i bakrenih cijevi te se sve zatvara kalit-staklom. Masa kolektora je 49 kg, a temperaturna postojanost od -60 do 250 Celzijevih stupnjeva. U 28 godina ugrađeno je više od 25.000 Tehnomontovih kolektora.

Tehnomont Brodogradilište Pula d. o. o.

Tehnomont je tvrtka za izradu i montažu metalnih konstrukcija i kolektora sunčeva zračenja. Izrađuje i projektira cjelovitu dokumentaciju te obavlja sve instalaterske radove sustava sunčeva zračenja. Na zahtjev naručitelja radove obavlja prema sustavu inženjeringa ili konzaltinga uz potvrdu kvalitete ISO 9001. Tvrtka djeluje u dioničkom društvu Tehnomont koje se bavi i brodogradnjom, investicijskim radovima u inozemstvu preko Brodogradilišta Pula d.o.o. te nautičkim turizmom preko Marine Veruda d.o.o. s oko 700 vezova. U tvrtki je gotovo tisuću zaposlenih.