Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Lamel parket

Lamel parket

Na prostoru primarne lokacije tvrtke TVIN d.o.o. u Virovitici također se nalazi i tvornica lamel parketa koja je osnovana 1979 godine.
Lamel parket proizvodi se od lamela debljine 8mm koje se lijepe na mrežicu pri čemu se formiraju ploče parketa. Ove ploče zatim se postavljaju na prethodno pripremljenu podlogu. Ploče lamel parketa nisu prethodno tretirane, stoga se nakon postavljanja parket mora brusiti i lakirati. Uobičajeno je potrebno lakiranje obaviti u tri sloja kako bi se postigao traženi sjaj i glatkoća. Također postoji mogućnost nanošenja bajca u raznim bojama prije samog procesa lakiranja.
Ovo je najpristupačniji i najisplativiji izbor poda od masivnog drveta. Parket gotovo da nema rizik od nadizanja i sakupljanja te je veoma čvrst i dugotrajan.
Zbog relativno male debljine, idealan je za prijenos topline, stoga je idealan za postavljanje na sustave za podno grijanje.
Jedna od najvećih prednosti lamel parketa je njegova dugovječnost. Može biti ponovno brušen i obnavljan nekoliko puta što garantira pod za cijeli život.
Ovdje u TVIN-u proizvodimo parket prvenstveno od Hrasta, ali također postoji mogućnost proizvodnje u drugim vrstama drveta poput Jasena ili Bukve.
Proizvodimo različite klasične ali još uvijek atraktivne vezove poput mozaik, paralel, dvostuki i jednostruki engleski vez, staronjemački vez, dvostruka riblja kost i toskanu (chebachon).
Sortiranja prema klasama za izvoz obavlja se u skladu sa normom DIN 280, a klase su: Natur-N, Natur B-NB, Gestreift-G i Rustikal.
Klase za domaće tržište su Extra-E, Standard-S, Rustik-R i Van standard-VS
Lamel parketi još su uvijek prepoznati i cijenjeni tipovi podova prvenstveno ako osoba traži klasični izgled životnog prostora, a u kombinaciji sa modernim načinom života također može biti proizvod izbora za moderno uređenje doma.

TVIN drvna industrija d.o.o.

Tvrtka TVIN d.o.o. osnovana je 1913 godine i od tada je postala jedna od najinovativnijih proizvođača kvalitetnog uredskog i kućanskog namještaja. Osim uredskog i kućanskog namještaja TVIN se bavi otpremanjem hotela, banaka i ostalih poduzeća. TVIN također proizvodi parket podove, kuhinjske stolove, stolice i proizvode za industriju obuće. Tijekom godina TVIN je konstantno razvijao svoju proizvodnju i postao jedan od najvećih proizvođača uredskog namještaja u jugoistočnoj Europi. Vodimo brigu o tradiciji, konstantno ulažemo u tehnologiju, razvoj i ljudske resurske sa ciljen postizanja visoke efikasnosti i najveće kvalitete proizvoda, poštujući u isto vrijeme ljudske i prirodne zaštitne norme. Naši vodeći subjekti...