Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Holcim Majstor® pijesak

Holcim Majstor® pijesak

Građevni materijal nije sam sebi svrha. U Holcimu su kroz godine iskustva naučili da nije toliko važno koji je utjecaj odnosno doprinos određenog odvojenog materijala, nego je najvažnije ono što materijali rade kad su spojeni, njihov zajednički učinak. To su znanje utkali u sinergiju koju pružaju Holcim Majstor® cement i Holcim Majstor® pijesak.

Fino mljeveni dodatak vapnenca u Holcim Majstor® cementu omogućuje da smjesa bude kremasta i ljepljiva. Kad se uz njega koristi mljeveni Holcim Majstor® pijesak, ta je karakteristika dodatno naglašena, pa zajedno – u recepturi za izradu morta i žbuke – stvaraju vrlo kvalitetnu kombinaciju.

Prednosti korištenja Holcim Majstor® proizvoda su odlična obradivost: vrijeme obradivosti je produženo – lakši rad i priprema veće količine smjese; nije potrebno naknadno dolijevanje vode radi produžene obradivosti; svježi beton se lakše ugrađuje u oplatu, a mort i žbuka bolje prianjaju za podlogu; sposobnost zadržavanja vode je veća – smanjena mogućnost stvaranja pukotina i naknadne pojave ”iscvjetavanja”; zadana konzistencija postiže se manjim vodocementnim faktorom; smanjeno je ”krvarenje” betona; olakšana je njega betona te je poboljšana vodonepropusnost – vapnenac zatvara pore u cementnoj pasti, povećava gustoću, stvara kompaktniju mikrostrukturu, što rezultira smanjenom poroznošću. Holcim Majstor® pijesak ima granulaciju 0/4 mm i pakira se u PVC vreće od 25 kg i velike vreće od 1 t.

Holcim (Hrvatska) d.o.o.

Holcim Hrvatska d.o.o. dio je Holcim Grupe, jednog od vodećih svjetskih dobavljača cementa, agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), betona i usluga povezanih s gradnjom. Holcim u Hrvatskoj ima jednu tvornicu cementa, dva terminala za cement, tri tvornica betona i tri kamenoloma agregata. Kao jedan od osnivača Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HRPSOR), Holcim u poslovanju primjenjuje načela održivog razvoja te pri donošenju poslovnih odluka u obzir uzima i okolišne i društvene te ekonomske aspekte. Kvaliteta Holcimovih proizvoda direktno je povezana s kvalitetom sirovina korištenih u njihovoj proizvodnji te brigom koja se posvećuje svakoj fazi u lancu stvaranja vrijednosti....

Ostali proizvodi