Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Hladno prešano bučino ulje

Hladno prešano bučino ulje

Hladno prešano bučino ulje proizvodi se od neprženih osušenih bučinih sjemenki. Sjemenke su prethodno selektirane i proizvodi se samo od najkvalitetnijih sjemenki kako bi proizvedeno ulje bilo što kvalitetnije.
Hladno prešano bučino ulje bogato je esencijalnim masnim kiselinama, proteinima, vitaminima (A, B1, B2, B6, E, C, K) i mineralima (željezom, magnezijem ,fosforim, kalcijem i kalijem). Svaki od ovih sastojaka djeluje pozitivno na mnoge tjelesne funkcije.
Poboljšava imunološki sustav, a osobito je važan izvor vitamina i minerala kod intenzivnog bavljenja sportom.
Hladno prešano bučino ulje saveznik je svakoj ženi u „anti-aging medicini“ jer pomaže pri usporavanju starenja kože dajući koži mekoću i elastičnost.
Muškarci češće obolijevaju od bolesti srca i krvnih žila nego žene. Njima bučino ulje pomaže pri sprječavanju ateroskleroze (ovapnjenje stijenki krvnih žila) jer ne sadrži kolesterol, pa se korištenjem bučinog ulja smanjuje opasnost od infarkta.
Osobe starije životne dobi cijene bučino ulje zbog toga što je lako probavljivo, a svojim blagotvornim djelovanjem pomaže pri bolestima probavnog i urinarnog trakta (upala mokraćnih kanala, povećana prostata), pri poremećaju cirkulacije i pri uravnoteženju kolesterola u krvi.

OPG ŠPOLJAR DAVOR

OPG ŠPOLJAR DAVOR osnovano je 2001. godine. Razlog osnivanja je bio pokušaj da se ostvari prihod od poljoprivredne djelatnosti zbog toga što su u tom periodu oba roditelja ostala bez posla, dok je sestra krenula u srednju školu a ja, Davor Špoljar na fakultet. Trebalo je financirati školske obveze i ostale svakodnevne troškove obitelji. Do tada se obitelj nije ozbiljnije bavila poljoprivredom jer su roditelji bili zaposleni i ostvarivali prihode na taj način. Od osnutka OPG_a pa sve do 2011. godine na poljima koje obrađujemo prevladavale su osnovne ratarske kulture, ponajviše šećerna repa. Danas ih uzgajamo ali zbog plodoreda. Od...

Ostali proizvodi