Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Djevičansko bučino ulje

Djevičansko bučino ulje

Bučino ulje proizvedeno od sjemenki tikve golice koje karakterizira činjenica da su bez ljuske. Na ovaj način proizvedeno bučino ulje je crvenkastozelene boja, a miris i okus osjeti se po prženim bučinim sjemenkama što je normalno jer se proizvodi uz prethodno prženje.
Bogato je različitim vitaminima, mineralima i nezasićenim masnim kiselinama. Sve to svrstava bučino ulje u sam vrh ulja dobrih za zdravlje. Najšire shvaćanje blagodati bučinog ulja odnosi se na zdravlje prostate kod muškaraca a pozitivne učinke daje i na zdravlje mokraćnih kanala i bubrega, dobro je za probavu a pozitivan učinak ima na srce i krvožilni sustav.
Najčešće se koristi u sezonskim salatama, odlično se sljubljuje sa svim vrstama sireva a koristi se na još mnogo načina, što ovisi o željama, potrebama i mašti potrošača.

OPG ŠPOLJAR DAVOR

OPG ŠPOLJAR DAVOR osnovano je 2001. godine. Razlog osnivanja je bio pokušaj da se ostvari prihod od poljoprivredne djelatnosti zbog toga što su u tom periodu oba roditelja ostala bez posla, dok je sestra krenula u srednju školu a ja, Davor Špoljar na fakultet. Trebalo je financirati školske obveze i ostale svakodnevne troškove obitelji. Do tada se obitelj nije ozbiljnije bavila poljoprivredom jer su roditelji bili zaposleni i ostvarivali prihode na taj način. Od osnutka OPG_a pa sve do 2011. godine na poljima koje obrađujemo prevladavale su osnovne ratarske kulture, ponajviše šećerna repa. Danas ih uzgajamo ali zbog plodoreda. Od...

Ostali proizvodi