Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Dalmatinska panceta

Dalmatinska panceta

Dalmatinska panceta Mijukić-proma d.o.o. proizvod je dobiven soljenjem, dimljenjem i zrenjem posebno odabranih dijelova trupa svinje.
U stručnoj kontroli sirovine na početku procesa posebna se pozornost pridaje udjelu masnog i mišićnog tkiva. Taj omjer mora biti idealan jer određuje sve daljnje postupke, pa se upravo prema njemu i težini svakoga komada pojedinačno određuje količina soli koja će se koristiti u postupku soljenja.
To je postupak u kojem se ponajviše primjenjuju tradicionalne metode, ali uz strogu kontrolu zadanih tehnoloških parametara budući da je riječ o najkritičnijem postupku cijeloga procesa. U tom je dijelu proizvodnje najvidljiviji spoj tradicije i tehnologije koji u najvećoj mjeri određuje specifičnost konačnog proizvoda.
U daljnjim postupcima dimljenja i zrenja koriste se isključivo hladni postupci pri kojima se osigurava točno propisana temperatura, vlažnost i strujanje zraka te se tako osigurava ujednačena proizvodnja i zdravstveno ispravan proizvod.
Samo je takvim postupcima kontrole tehnoloških parametara, uz osigurane sanitarne mjere, moguće dobiti proizvod koji će udovoljiti svim propisanim parametrima kvalitete te tako biti prepoznatljiv kao proizvod koji s pravom nosi znak „Hrvatska kvaliteta“.

Mijukić-prom

Pršutana Mijukić Prom iz Runovića u suradnji s tvrtkom Tommy d.o.o. iz Splita započela je 2004. intenzivnu proizvodnju u djelatnosti prerade svinjskog mesa u trajne suhomesnate proizvode kao plod dugogodišnjeg rada, vodeći se uzancama tradicionalnih metoda soljenja, dimljenja i sušenja koje se od davnina koriste na području Dalmacije te novih tehnologija kako bi se osigurao zdravstveno ispravan proizvod. Obiteljski obrt s deset zaposlenika specijalizirao se za proizvodnju dalmatinskog pršuta i dalmatinske pancete koje se može pronaći isključivo na prodajnim mjestima Tommy d.o.o. zapakirane u proizvode robne marke Tommy delikatese. Specifični zemljopisni položaj pokraj Imotskog polja gdje se miješaju svježi primorski...

Ostali proizvodi