Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Cipele zaštitne i sigurnosne

Cipele zaštitne i sigurnosne

Artikli 2111, 2202, 2204

Obuća je namijenjena za zaštitu radnika na radu, ergonomski je ugođena i to u izvedbi profesionalne obuće, a također je namijenjena i za slobodno vrijeme. Gornji dio lica obuće izrađen je iz prirodne kože čvrste strukture i dobre mekoće sa svojstvom sprječavanja prodora vode. Podstavni dio obuće je iz prirodne kože iznimne mekoće i čvrstoće, bez puštanja boje.Kao zaštita zglobova noge od raznih uganuća i iščašenja te nategnuća i pucanja ligamenata u gornji dio obuće je ugrađena čvrsta i mekana spužva. Pokrivna (uložna) tabanica je anatomski prilagođena stopalu noge čime osigurava veću stabilnost prilikom nošenja. Artikli 2111 i 2202 su izvedeni spajanjem gornjeg i donjeg dijela obuće sustavom ljepljenja poliuretanskog potplata sa svojstvima uljnootponosti, antistatik, postojane izdržljivosti i lakoće. Na artiklu 2204 je dvokomponentni potplat i to poliuretan kao nosivi sloj, te guma kao nagazni sloj ( u izvedbi sa » kramponima «).

Artikli 6110, 6211

Obuća je namijenjena za zaštitu radnika na radu, ergonomski je ugođena i to u izvedbi profesionalne obuće i sigurnosne obuće ( tj. sa ugradnjom čelične kapice između lica i podstave gornjeg dijela obuće, osigurava zaštitu od udara od i prignječenja do 200 J). Gornji dio lica obuće izrađen je iz prirodne kože čvrste strukture i dobre mekoće sa svojstvom sprječavanja prodora vode. Podstavni dio obuće je iz prirodne kože iznimne mekoće i čvrstoće, bez puštanja boje.Kao zaštita zglobova noge od raznih uganuća i iščašenja te nategnuća i pucanja ligamenata, u gornji dio obuće je ugrađena čvrsta i mekana spužva. Pokrivna (uložna) tabanica je anatomski prilagođena stopalu noge čime osigurava veću stabilnost prilikom nošenja. Obuća je izvedena sustavom direktnog ubrizgavanja poliuretana sa svojstvima uljnootponosti, antistatik, lagan i izdržljiv.

Artikli 7105, 7206, 7217-720

Obuća je namijenjena za zaštitu radnika na radu, ergonomski je ugođena i to u izvedbi profesionalne obuće i sigurnosne obuće ( tj. sa ugradnjom čelične kapice između lica i podstave gornjeg dijela obuće, osigurava zaštitu od udara od i prignječenja do 200 J). Gornji dio lica obuće izrađen je iz prirodne kože čvrste strukture i dobre mekoće sa svojstvom sprječavanja prodora vode. Podstavni dio obuće je iz prirodne kože iznimne mekoće i čvrstoće, bez puštanja boje. Kao zaštita zglobova noge od raznih uganuća i iščašenja te nategnuća i pucanja ligamenata, u gornji dio obuće je ugrađena čvrsta i mekana spužva. Pokrivna (uložna) tabanica je iz goveđe kože cjepanik vegetabila dobre strukture i kvalitete, dorađene u anilinskoj boji bez neugodnih mirisa i puštanja boje i ujedno sprječava stvaranje mirisa. Ugradnjom podloška od pjenaste ekspandirane gume u dijelu glenka osigurava se veća stabilnost prilikom nošenja. Obuća je izvedena sustavom direktnog ubrizgavanja poliuretana kao nosivog sloja potplata te gumenim vulkanizatom kao nagaznim slojem potplata sa svojstvima uljnootponosti, otpornosti na benzin, antistatik, protukliznosti. Iznimne je trajnosti, gibljiva i mekana što na tvrđim podlogama ublažava dosjed.

 

Obuća Viko d.o.o.

Tradicionalna proizvodnja kože u varaždinskoj kožari vuče korijene unatrag približno 300 godina. Od 1945. godine, prvo pod imenom «Panonija», zatim 1946. godine pod imenom VIO (Varaždinska industrija obuće) i kasnije pod imenom VIKO, razvija se i povećava proizvodnju, te uspostavlja vlastitu veleprodajnu i maloprodajnu mrežu (14 veleprodajnih i 66 maloprodajnih mjesta). Danas, 68 godine kasnije, Obuća Viko d.o.o. vodeća je tvrtka u Hrvatskoj po proizvodnji i prodaji zaštitne i radne obuće. Glavni proizvodni program čini proizvodnja obuće izrađene od goveđe kože – prirodnog lica, s kožnim ili specijalnim vodonepropusnim i termoregulacijskim membranama te dvokomponentnim (PU + vulkanizirana guma) potplatima koji...