Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Borovnica

Borovnica

Plodovi borovnice vrlo su kvalitetno voće za potrošnju i svježe i u obliku različitih prerađevina (džemovi, sokovi, itd.). Plod borovnice sadrži znatan broj vitamina i minerala, a osobito kalcija, fosfora i željeza. Kemijski sastav ploda ovisi o sorti i ekološkim uvjetima same proizvodnje.

Na temelju najnovijih istraživanja kojim su obuhvaćene analize 60-ak različitih vrsta voća, borovnica je prepoznata kao jedan od najzdravijih plodova, zahvaljujući ponajprije visokoj razini antioksidanata i u plodu i u listu biljke.
S obzirom na spomenutu koncentraciju antioksidanata koji su glavni neutralizator slobodnih radikala u tijelu, borovnica je visokocijenjena kultura u prevenciji i pomoći kod raznih krvnih oboljenja, karcinoma, srčanih bolesti, reguliranja šećera i masnoća, prevencije bolesti urinarnog trakta i drugog.

Borovnica, kao i ostale tamno obojene voćne bobice, sadrži vitamine, minerale, dijetna vlakna i fitotvari koji pomažu zaštiti organizma od raznih oboljenja, uključujući čak i teške bolesti kao što su karcinom i srčana oboljenja.
U posljednjih je nekoliko godina evidentno jačanje svijesti o blagotvornom utjecaju borovnice na imunološki sustav koje dosad nije pratila adekvatna ponuda visokokvalitetnih plodova borovnice.

Hellea d.o.o.

Tvrtka Hellea d.o.o. za trgovinu, usluge i konzalting nekretnina osnovana je 1992. godine. Svoju je primarnu djelatnost proširila i na segment poljoprivrede, te se u posljednjih pet godina intenzivno bavi uzgojem visokogrmne borovnice. Vođeni vizijom zdravog života i pravilne prehrane tvrtka je na vlastitom zemljištu u okolici Zagreba zasnovala plantažu površine 3,5 hektara sa zasađenih 3.800 grmova različitih sorti visokogrmne borovnice. Nakon izrazito pozitivnih iskustava 2005. godine oformljen je i rasadnik biljaka kapaciteta minimalno 20.000 sadnica u turnusu. U posljednjih nekoliko godina evidentno je jačanje svijesti o blagotvornom utjecaju borovnice na imunološki sustav koju do sada nije pratila adekvatna ponuda...