Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Biljni čajevi – Kamilica biljni čaj, Kopriva biljni čaj

Biljni čajevi – Kamilica biljni čaj, Kopriva biljni čaj

Bakina kamilica čaj u piramidama, 30 piramida čaja, 45g

Inače, podravska kamilica koja se nalazi u “Bakinoj kamilici” spada u najkvalitetnije sorte kamilice na svijetu. Naša “Bakina kamilica” ubrana je na podravskim plantažama.
Za one koji ne znaju, kamilica (Matricaria chamomilla L.) je jedna od najpopularnijih ljekovitih biljaka u svijetu. Čaj od kamilice blagotvoran je i lagan, slatkastog okusa i mirisa. Najbolji užitak ili upotreba čaja dobiva se od glavica kamilice bez velikih primjesa petiljki. Boja tih glavica mora biti u nijansama svijetložute, zlatnožute, zelenkastožute boje sa bijelim cvjetićima. Kod izrade “Bakine kamilice” koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus. Kamilica koja se uzgaja u Hrvatskoj sadrži veliku količinu eteričnih ulja zbog primjena novih tehnologija u uzgoju, berbi, sušenju i preradi. Primjena i poznavanje ovih tehnologija daju bolju kvalitetu i iskoristivost naše kamilice od ostale kamilice uzgojene u drugim dijelovima svijeta – stoga se kamilica iz Hrvatske smatra jednom od najboljih na svjetskom tržištu, a prepoznali su je mnogobrojni svjetski priznati proizvođači čajeva.

“Bakina kamilica” sadrži 100% prirodne i sušene čiste cvjetove kamilice. Zato smo Vam odlučili ovakve vrhunske cvjetove kamilice ponuditi i u piramidalnom pakiranju.
Da bismo olakšali pripremu 100% prirodno sušene i ubrane “Bakine kamilice” uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo vrijeme i dodatnu pripremu čaja, gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. “Bakina kamilica” u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju, već sadrži samo cijele cvjetove kamilice.
Najbolji užitak i učinak od kamilice u terapeutske svrhe dobivaju se u obliku klasičnog rinfuznog pakiranja, gdje su zastupljene samo glavice kamilice bez velikih primjesa peteljki.
U ovom piramidalnom pakiranju mi smo to uspjeli ostvariti.
Uz kvalitetne cvjetove kamilice, tu je i vrlo atraktivan novi dizajn kutije. Na kutiji je u stilu naive oslikana Podravina u svibnju. Svibanj je mjesec kada se kod nas bere i suši kamilica. Oslikana kutija predstavlja izgled podravskog kraja kako je nekad izgledao. Buseni kamilice koji se nalaze tamo od davnina pozivaju Vas da ih uberete i uživate u pravom domaćem čaju od „Bakine kamilice“.

Bakina kamilica u piramidama

KOPRIVA ČAJ, 60g

Prirodno ubrana i sušena kopriva. Potrudili smo se i odvojili smo stabljiku od listova tako da možete uživati u najkvalitetnijoj koprivi koja dolazi iz Koprivnice. Mi smo posebno vezani za koprivu jer je naš grad Koprivnica dobio je ime po toj plemenitoj biljci te je jedan od simbola grada. Zato uživajte u našem čaju!

Kopriva

Proizvođačko, trgovačko istraživački i uslužni obrt “PAMPA-TEA”

"Pampa-tea" je obiteljski obrt koji se bavi proizvodnjom, istraživanjem, preradom ljekovitog bilja i čajeva. Osnovani smo 2000. godine mada naša priča počinje nekoliko godina prije. Prilikom posjeta rodbini u Argentini 1996 godine i dolazak u pokrajinu Chaco (grad Saenz Pena) na sjeveru Argentine, došli smo u selo Pampa del Iniferno gdje se naš rođak doselio kada je u tridesetim godinama prošlog stoljeća napustio Hrvatsku i otisnuo se na dalek put i novi život u Argentini. Otuda i ime našeg obrta „Pampa“. Tijekom putovanja po Argentini vidjeli smo kako su stari Gaučosi pripremali čajeve i otuda se rodila ideja za proizvodnjom...

Ostali proizvodi