Back to top

81% potrošača obraća pozornost na podrijetlo proizvoda prilikom kupnje

Amarena – voćni sirup

Amarena – voćni sirup

Voćni sirup Amarena originalan je proizvod Maraske Zadar i jedinstven okus na hrvatskom i svjetskom tržištu.

Receptura postojeće Amarene datira iz 1965 godine kada je Maraska Zadar prva započela proizvodnju voćnih sirupa u ovom dijelu Europe.

Dobiva se iz voćnog soka dalmatinske višnje maraske – autohtone voćke dalmatinskog podneblja čiji su plodovi sveži ili prerađeni pravo bogatstvo minerala i vitamina. Pomiješana s vodom Amarena je izvrstan voćni napitak, a kao preljev,voćnim salatama, kolačima i sladoledima daje neponovljiv okus. Za izvornost i kvalitetu Amarena je osvojila brojne medalje i priznanja.

Iz iste sirovine i po istoj recepturi, ali sa znatno većim udjelom voća Maraska je 2006 god. započela proizvodnju još jedne tzv. Amarena Premium – prvi hrvatski premium voćni sirup.

Maraska d.d.

Maraska d.d. Zadar je tvrtka koja uspješno nastavlja 5-stoljetnu likersku tradiciju 3-tisućljetnog grada Zadra, a njezini proizvodipoznati su i priznati na domaćem i svjetskom tržištu. Ime i razvoj Maraske utemeljeni su na onom nahboljem što se može dobit iz jedinstvene i autohotne voćke, dalmatinske višnje maraske- Prunus Cerasus Maraska.Ta prekrasna voćka u bogatstvu svojih vitamina i minerala najbolje i uspjeva u zadarskom zaleđu i damatinskom priobalju. Iz bogate palete Maraskionih proizvoda izdvajaju se posebni brandovi: voćni likeri Maraschino, Cherry brandy i Orahovac, biljni likeri Pelinkovac i Vlahovac te jedinstveni voćni sirup Amarena i voćni nektar Maraška.