Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Zlatko – sjeme hibridnog kukuruza

Zlatko – sjeme hibridnog kukuruza

Osobito smo ponosni na kukuruz ZLATKO , hibrid iznimne kvalitete stvoren od strane znanstvenog tima selekcionera i stručnjaka Poljodar tima . Domaći proizvođači prepoznali su vrijednosti ovog jedinstvenog hibrida stvorenog bez genetskih manipulacija. Hibrid kukuruza ZLATKO priznala je i Europa. Zahvaljujući odličnim rezultatima u usporedbi sa standardnim hibridima kukuruza, ZLATKO je priznat i registriran u Europskoj uniji 2001. godine.
Kukuruz ZLATKO postiže najbolji odnos prinosa i kvalitete zrna, široko je prilagodljiv hibrid na sve agroekološke uvjete, ima najbolje iskorištenje bioenergije po jedinici površine, poboljšava konverziju hrane i skraćuje vrijeme tova domaćih životinja pa stočari ostvaruju skrivenu dobit. Kukuruz ZLATKO ostvaruje visoke urode zrna. On je rodniji od sebi sličnih hibrida za oko 1.3 t/ha zrna. Ujedno je i visoko vrijedna namirnica namijenjena za ljudsku ishranu. Krupica proizvedena od hibrida ZLATKO posebno je cijenjena u proizvodnji piva, a kukuruzna prekrupa nenadmašna stočna hrana. Znanstveni tim selekcionera i stručnjaka Poljodar tima stvorio je dugogodišnjim izborom i kombinacijom oplemenjivačkog materijala, bez genetskih manipulacija, jedinstveni hibrid kukuruza ZLATKO FAO 440 u tipu polutvrdunca koji zaista…svima čini dobro!

Poljodar Tim d.o.o.

Poljodar tim d.o.o. je poljoprivredno poduzeće sa sjedištem u Daruvaru. Osnovna djelatnost nam je proizvodnja i uzgoj žitarica, dorada sjemena, prerada kukuruza te pružanje usluga i trgovina. Zemljište od 1500 hektara u posjedu Poljodar tima, na kojem se temelje poslovi ovako širokog obima, nalazi se u Poilovlju na krajnjem zapadnom rubu Slavonije, dvadesetak kilometara od Daruvara. Strpljenjem i upornošću već tridesetak godina intenzivno se radi na uređenju zemljišnih površina, njihovom melioriranju, ujednačavanju i poravnavanju a rezultat tog rada je kompletno uređena infrastruktura. Uređene su ceste, kanali za odvod vode, izvedena kvalitetna drenaža itd. Ovaj dio Poilovlja nema problema sa sušom...