Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Sisačka salama

Sisačka salama

Sisačka salama tradicionalni je proizvod koji obilježava geografsko područje Posavine od Sunje do Turopolja i širi se diljem Banovine i Moslavine. Kruna je dugogodišnjeg iskustva starih sisačkih mesara koji su svoj rad i znanje o preradi mesa prenosili s generacije na generaciju. Salama je obilježena jednostavnošću preradbenog procesa, originalnom tradicionalnom recepturom, visokokvalitetnom domaćom mesnom sirovinom, klasičnim začinima, posebnim načinom sušenja i dimljenja na manufakturni način te na kraju sazrijevanjem uz blage vjetrove karakteristične za sisačko-moslavačko područje. Suvremeni higijensko-tehnološki uvjeti proizvodnje osiguravaju vrhunsku gastronomsku kvalitetu izvornog domaćeg proizvoda. Sisačka salama plod je majstorskog obrta Promes-Cvanciger iz Siska, dvadesetogodišnje tradicije, izrađen i njegovan s posebnom pažnjom i ljubavlju koju osjeti svatko tko ima priliku kušati je.

Obrt Promes Cvanciger

Nakon dugogodišnjeg rada u mesnoj industriji „Gavrilović“, 1989. godine Slavko Cvanciger osniva obrt Promes-Cvanciger. U obrtu 1990. godine počinje raditi i sin Adolf , a zatim i ostatak obitelji te obrt poprima značajke obiteljske firme. Godine 1995. kupuju Gradsku klaonicu u Sisku, koju 1998. rekonstruiraju te dobivaju sve potrebne dozvole za rad. Povećanjem proizvodnoga kapaciteta razvilo se i širilo poslovanje te maloprodajna mreža na području Sisačko-moslavačke županije. Promes-Cvanciger svježim mesom i mesnim prerađevinama opskrbljuju škole, vrtiće, restorane, hotele i kuhinje raznih poduzeća, čime osim svoje županije pokriva i dio središnje i južne Hrvatske s tendencijom širenja i na ostala područja....