Back to top

78% potrošača je spremno izdvojiti više novaca za neki od proizvoda sa znakom hrvatske kvalitete

Sisačka salama

Sisačka salama

Sisačka salama tradicionalni je proizvod koji obilježava geografsko područje Posavine od Sunje do Turopolja i širi se diljem Banovine i Moslavine. Kruna je dugogodišnjeg iskustva starih sisačkih mesara koji su svoj rad i znanje o preradi mesa prenosili s generacije na generaciju. Salama je obilježena jednostavnošću preradbenog procesa, originalnom tradicionalnom recepturom, visokokvalitetnom domaćom mesnom sirovinom, klasičnim začinima, posebnim načinom sušenja i dimljenja na manufakturni način te na kraju sazrijevanjem uz blage vjetrove karakteristične za sisačko-moslavačko područje. Suvremeni higijensko-tehnološki uvjeti proizvodnje osiguravaju vrhunsku gastronomsku kvalitetu izvornog domaćeg proizvoda. Sisačka salama plod je majstorskog obrta Promes-Cvanciger iz Siska, dvadesetogodišnje tradicije, izrađen i njegovan s posebnom pažnjom i ljubavlju koju osjeti svatko tko ima priliku kušati je.

Obrt Promes Cvanciger

Nakon dugogodišnjeg rada u mesnoj industriji „Gavrilović“, 1989. godine Slavko Cvanciger osniva obrt Promes-Cvanciger. U obrtu 1990. godine počinje raditi i sin Adolf , a zatim i ostatak obitelji te obrt poprima značajke obiteljske firme. Godine 1995. kupuju Gradsku klaonicu u Sisku, koju 1998. rekonstruiraju te dobivaju sve potrebne dozvole za rad. Povećanjem proizvodnoga kapaciteta razvilo se i širilo poslovanje te maloprodajna mreža na području Sisačko-moslavačke županije. Promes-Cvanciger svježim mesom i mesnim prerađevinama opskrbljuju škole, vrtiće, restorane, hotele i kuhinje raznih poduzeća, čime osim svoje županije pokriva i dio središnje i južne Hrvatske s tendencijom širenja i na ostala područja....