Back to top

81% potrošača obraća pozornost na podrijetlo proizvoda prilikom kupnje

Marko Polo – ekstra djevičansko maslinovo ulje

Marko Polo – ekstra djevičansko maslinovo ulje

Proizvodnja maslinovog ulja u Blatu 1902 d.d. započela je sredinom prošlog stoljeća te se godinama usavršavala u skladu s novim tehnologijama proizvodnje. Marko Polo ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno je izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima i to od odabranih sorti maslina zapadnog dijela otoka Korčule: lastovke, drobnice i oblice u omjeru kojim se postiže prepoznatljiv miris, okus i boja. Specifičnosti Marko Polo ekstra djevičanskog maslinovog ulja su: izraženi voćni okus, blaga pikantnost i umjerena gorčina. Najveći se udio ulja dobiva iz sorte lastovke koja obiluje polifenolima za koje se zna da su prirodni antioksidansi koji štite ulja od autooksidacijskih promjena, odnosno ubrzanog starenja i kvarenja. Proizvodi se u više različitih pakiranja za domaće i strano tržište koje zna prepoznati kvalitetan domaći proizvod.

 

Blato 1902 d.d.

Blato 1902 d.d. je utemeljeno kao Hrvatska težačka zadruga, nastala na stoljetnim tradicijama uzgoja loze, masline i drugih jadranskih kultura. Pravni je sljednik svih oblika poljoprivrednog udruživanja i organizacija u Blatu. Temeljna djelatnost tvrtke je proizvodnja, prerada i promet vina i maslinovog ulja, iako još ima i drugih područja rada, poput ugostiteljstva i trgovine. Sjedište tvrtke je u Blatu, a poslovne jedinice su u Zagrebu, Selska 56, i Rijeci, Zagrebačka 2. Pokriva tržište cijele Hrvatske, a dio matičnih proizvoda se izvozi.

Ostali proizvodi