Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Capron – meki masni sir od kozjeg mlijeka

Capron – meki masni sir od kozjeg mlijeka

Capron je meki masni sir od kozjeg mlijeka koji zrije pod crvenom mažom. Nježna je tijesta, osebujna okusa i mirisa s crvenom mažom. Specifičnim načinom njege na površini se razvija crvenkastožuta ovojnica kulture Brevibacterium linens koja u interakciji s nizom tehnološki vođenih procesa pridonosi osebujnosti Caprona. Kozje mlijeko, kao stvoreno za proizvodnju sireva, prenosi u taj sir svoje specifične arome i sastojke. Izvrstan je za pripremu kanapea i sirnih plata te kao sastojak švedskog stola u ugostiteljstvu (posebno u pivnicama). Dobitnik je zlatne medalje na Svjetskom ocjenjivanju sireva (World Cheese Awards) u Londonu 2011. godine te brončane medalje iz 2005. godine.

 

Vindija d. d.

Poslovni sustav Vindija, prehrambeni div u Hrvatskoj i jedan od najvećih proizvođača hrane u Europi, više od pedeset godina svoj uspjeh gradi na inovativnosti, tehnologiji i znanju. Tvrtka bogate tradicije s definiranom misijom, pomno isplaniranom strategijom i jasnom vizijom razvoja, danas objedinjuje osam respektabilnih tvrtki članica: Vindiju, proizvođača mlijeka, mliječnih proizvoda i bezalkoholnih napitaka, Koku, peradarsku industriju mesa, riječki ViR, proizvođača mesnih prerađevina mesa krupne stoke, varaždinsku pekarnicu Laticu, Vindon u Slavonskom Brodu, novoizgrađenu tvornicu za proizvodnju i preradu puretine te Domil, županjsku mljekaru. Najnovija je članica Sustava novoizgrađena moderna tvornica stočne hrane za proizvodnju smjesa i premiksa – Biodar....

Ostali proizvodi