Back to top

78% potrošača je spremno izdvojiti više novaca za neki od proizvoda sa znakom hrvatske kvalitete

Benkovački kamen

Benkovački kamen

Uporaba benkovačkog pločastog kamena (vapnenca) je poznata još od antičkih vremena. Obzirom na njegovu postojanost i iznimno tople boje, kamen je potom postao idealna osnova za sve vrste izgradnji, bilo da je riječ o zidanju, oblaganju ili pak o popločavanju. Pločasti arhitektonsko – građevni kamen predstavlja prirodni materijal te se ocjenjuje kao kvalitetan materijal za oblaganje unutarnjih i vanjskih, te vodoravnih i okomitih površina.

Odlike Benkovačkog kamena su njegova izvornost, autohtonost, te način obrade koji je još uvijek u skladu s ekološkom odnosno ručnom izradom.
U prilog tom da je kamen zaista izuzetan građevinski materijal govori i činjenica da unatoč tom što smo danas okruženi raznim građevinskim materijalima, kamen se sve više traži i prepoznaje kao prirodni materijal koji ima sve značajniju funkciju u izgradnji i zaštiti svih vrsta objekata, kako u Hrvatskoj tako i diljem Europe.

Kamen Benkovac d.o.o.

Tvrtka Kamen Benkovac je nastala početkom 2005.g. kao sestrinska tvrtka poduzeća Grič-3 d.o.o. Djelatnost firmi je eksploatacija, obrada i prodaja benkovačkog pločastog kamena za gradnju. Obzirom da je tvrtka Grič-3 zadnjih 10 godina intenzivno radila na otvaranju inozemnih tržišta te pritom postala prepoznata i priznata po kvaliteti i širokom asortimanu. U cilju odvajanja proizvodnje od prodaje osnovno je poduzeće Kamen Benkovac koje je svoje poslovanje usmjerilo na prodaju benkovačkog kamena na području Republike Hrvatske, a od 2006. godine preuzima i prodaju na inozemnom tržištu. Firma zapošljava prosječno 30 djelatnika godišnje, uglavnom mladih i perspektivnih osoba sa šireg područja Zadra i...